Kapelica je crna točka u selu: “Za obnovu treba dogovor Grada, Župe i Mjesnog odbora.”

Naši čitatelji iz Globočeca Ludbreškog, prigradskog naselja, požalili su nam se zbog neuglednog izgleda kapelice u svom mjestu. Naime, kapelica svetog Fabijana i Sebastijana u lošem je stanju te je na neki način crna točka u inače vrlo dobro uređenom mjestu.

– Sjećam se da je nekad ta kapelica bila mnogo bolje održavana. Moja je majka čak i cvijeće sadila oko nje. S vremenom, propala je izvana i iznutra, pa vjerojatno više nitko nema volje uređivati i okoliš – rekao je jedan od mještana Globočeca Ludbreškog.

S ovim problemom upoznati su i u Mjesnom odboru Globočec Ludbreški, gdje su i pokrenuli inicijativu da se nešto učini s njom.

– Prvi je problem što ova kapelica nema sakralno-umjetničku vrijednost. Dakle, za njezinu obnovu ne može se dobiti novac Ministarstva kulture. Isto tako, ne bježim od činjenice da je kapelica ruglo i vjerojatno u najgorem stanju od svih kapelica na području grada – rekao je Eduard Horvat, predsjednik MO Globočec Ludbreški. Kazuje da bi za obnovu kapelice trebalo postići tripartitni dogovor.

– Predlagao sam i dalje predlažem da se dogovorimo na relaciji Grad – Župa i Mjesni odbor. Naš proračun vrlo je malen, a kad bi se uključio i Grad te Župa, vjerujem da niti mještani Globočeca ne bi ostali nijemi te bi se uključili – zaključio je Eduard Horvat i dodao kako se, premda se cijela treba obnoviti, ne radi o velikom novcu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI