Kapelica je crna točka u selu: “Za obnovu treba dogovor Grada, Župe i Mjesnog odbora.”

Naši čitatelji iz Globočeca Ludbreškog, prigradskog naselja, požalili su nam se zbog neuglednog izgleda kapelice u svom mjestu. Naime, kapelica svetog Fabijana i Sebastijana u lošem je stanju te je na neki način crna točka u inače vrlo dobro uređenom mjestu.

– Sjećam se da je nekad ta kapelica bila mnogo bolje održavana. Moja je majka čak i cvijeće sadila oko nje. S vremenom, propala je izvana i iznutra, pa vjerojatno više nitko nema volje uređivati i okoliš – rekao je jedan od mještana Globočeca Ludbreškog.

S ovim problemom upoznati su i u Mjesnom odboru Globočec Ludbreški, gdje su i pokrenuli inicijativu da se nešto učini s njom.

– Prvi je problem što ova kapelica nema sakralno-umjetničku vrijednost. Dakle, za njezinu obnovu ne može se dobiti novac Ministarstva kulture. Isto tako, ne bježim od činjenice da je kapelica ruglo i vjerojatno u najgorem stanju od svih kapelica na području grada – rekao je Eduard Horvat, predsjednik MO Globočec Ludbreški. Kazuje da bi za obnovu kapelice trebalo postići tripartitni dogovor.

– Predlagao sam i dalje predlažem da se dogovorimo na relaciji Grad – Župa i Mjesni odbor. Naš proračun vrlo je malen, a kad bi se uključio i Grad te Župa, vjerujem da niti mještani Globočeca ne bi ostali nijemi te bi se uključili – zaključio je Eduard Horvat i dodao kako se, premda se cijela treba obnoviti, ne radi o velikom novcu.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI