Kapitalni su projekti izgradnja tržnice i novi sportski kompleks

Općina Kloštar Podravski nastavlja ulagati u infrastrukturu. U tijeku su radovi na izgradnji sportske dvorane vrijedni 12 milijuna kuna. Sportska dvorana gradi se uz školsku zgradu, a rok za završetak svih radova je sredinom iduće godine.

– Dugi niz godina sportska je dvorana potreba jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao ni mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo pokrenuti i taj projekt i to zahvaljujući suradnji sa Županijom. Realizacija ovog projekta još je jedna potvrda zalaganja općinske uprave da ostvari dugogodišnje želje i u idućoj ćemo godini dobiti i sportsku dvoranu – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Dvorana

Površina dvorane bit će 1760 četvornih metara pa će imati sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica.

– Projekt dvorane zasigurno će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, a to se prvenstveno odnosi na rukomet i košarku. Ženski rukomet ima tradiciju u Kloštru Podravskom pa će se sigurno opet pokrenuti rad Škole rukometa. Izgradnjom dvorane i naši mještani i udruge dobit će idealan prostor za rekreaciju – kaže Siniša Pavlović.

Kapitalni projekt u idućoj godini je i izgradnja kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima.

– Nositelj investicije izgradnje kanalizacije su Komunalije, a radovi će obuhvatiti i izgradnju vodovodne mreže gdje je trenutno nema. Tim će projektom sva kućanstva na području općine dobiti mogućnost priključka na kanalizacijsku i vodovodnu mrežu – kaže Siniša Pavlović.

Fitness

U planu je i realizacija projekta izgradnje tržnice. Prema projektu vrijednom 7,3 milijuna kuna, uz tržnicu će biti izgrađeno i sedam poslovnih prostora te dvije hladnjače koje će biti od velike koristi poljoprivrednicima s područja općine.

– Područje naše općine prepoznatljivo je po uzgoju povrća i voća pa smo izradili projekt tržnice koji smo prijavili za potporu iz fonda Europske unije. Prema inicijalnoj listi projekt je prihvatljiv i očekujemo da će nam početkom iduće godini biti odobrena potpora za njegovu realizaciju. Izgradnjom tržnice s popratnim hladnjačama naši će poljoprivrednici dobiti idealno mjesto za prodaju i skladištenje svojih proizvoda, a sigurno će se odraziti i na razvoj gospodarstva – kaže Siniša Pavlović.

Općina je za potporu iz fonda Europske unije prijavila i projekt rekonstrukcije sportsko-rekreacijskog centra Ivan Kovačić – Mandžo. Investicijom vrijednom devet milijuna kuna predviđena je rekonstrukcija nogometnog igrališta i svlačionica, čime će Kloštar Podravski dobiti moderan sportski kompleks.

Prugovac

– I taj je projekt prema inicijalnoj listi prihvatljiv pa je za očekivati da ćemo dobiti potporu kojom ćemo zatvoriti financijsku konstrukciju. Svi projekti koje provodimo i koji su u planu potvrđuju da neprestano ulažemo u poboljšanje kvalitete života svih mještana – zaključio je Siniša Pavlović.

Uređeno fitnes-igralište    

Općini Kloštar Podravski realizirala je projekt uređenja fitnes-parka vrijednog 340.000 kuna od čega je 200.000 osiguralo Minisrastvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Fitnes-park uređen je uz školsku zgradu,  a obuhvaća stazu za trčanje i fitnes-zonu za sve uzraste.

-Fitnes je sve popularniji oblik rekreacije i među našim mještanima pa smo uredili teren koji je idealan za razne vježbe i za sve uzraste – kaže Siniša Pavlović.

Siniša Pavlović

Asfaltirali novo igralište u Prugovcu

U Prugovcu je u tijeku uređenje novog igrališta nasuprot školske zgrade. U prvoj fazi asfaltiran je teren za igralište, a uskoro će krenuti i opremanje. Investicija je vrijedna 245.000 kuna, od čega je 139.000 kuna osigurano kroz potporu LAG-a Podravina.

– Uređenjem igrališta školarci iz Prugovca dobit će potrebno mjesto za nastavu tjelesnog odgoja. Uz igralište u Prugovcu, asfaltirano je i parkiralište na Trgu svete obitelji u Kloštru Podravskom, a za te asfalterske radove izdvojeno je 90.000 kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI