Kapitol evakuiran zbog požara: Mislili su da je sigurnosna prijetnja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je zgrada američkog Kapitola evakuirana nakon što se iza nje počeo dizati oblak dima. Mislilo se da se radi o sigurnosnoj prijetnji no ispostavilo se da je riječ o požaru koji je zahvatio obližnje naselje za beskućnike, javlja NBC News.

Kako je na Twitteru javio novinar NBC-ja Frank Thorpe, zaposlenicima Kapitola poslana je poruka u kojoj je stajalo: “Sve zgrade u sklopu kompleksa Kapitol: Vanjska sigurnosna prijetnja, nije dozvoljen ulazak ni izlazak. Držite se podalje od vanjskih prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon”, piše index.hr.

Otprilike dvadeset minuta nakon te objave isti je novinar javio da je evakucija bila potaknuta požarom koji je zahvatio naselje za beskućnike koje se nalazi iza zgrade Kapitola. 

Policija koja osigurava Kapitol potom u priopćenju za javnost navodi kako u kompleksu zgrada Kapitola nije zabilježen nijedan požar.

“Evakuacija Kapitola naređena je zbog mjera opreza. Nema požara na području Kapitola niti u zgradama kompleksa. Dužnosnicima i osoblju se savjetuje da ostanu na sigurnom dok traje istraga ovog incidenta”, navodi se u priopćenju.

Independent navodi da su ljudi koji su sudjelovali u pripremama za inauguraciju Joea Bidena evakuirani.

FOTO Twitter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI