Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kastracija mačaka za građane je besplatna, a ima brojne prednosti

Koprivnička Udruga Šinterice dobra srca i u ovoj godini provodi program besplatne kastracije mačaka. Zahvaljujući donaciji tvrtke koja redovito pomaže rad Udruge, ponovno su osigurana potrebna sredstva za kastraciju koja se provodi u Koprivnici i Križevcima.

– Lani je kroz ovaj program naše Udruge kastrirano oko 300 mačaka, a želja nam je da se u ovoj godini poveća na 1000 mačaka – kaže Nina Verčević, predsjednica Udruge Šinterice dobra srca. 

Besplatne kastracije, dodaje ona, prvenstveno su namijenjene mačkama lutalicama, dakle bez vlasnika, koje hrane građani, kao i za mačke u vlasništu osoba s niskim primanjima ili umirovljenicima.

– Za kastraciju se mogu prijaviti svi zaintersirani građani bez obzira na mjesto prebivališta. To znači da nam se mogu javiti svi stanovnici iz naše, ali i susjednih županija. Njihova je jedina obveza dovesti mačku u dogovoreni termin u Koprivnicu ili Križevce, ovisno koji im je grad bliže – kaže Nina Verčević.

Kastracija mačaka, ističe Nina Verčević, ima nekoliko prednosti, a one se tiču direktnog smjenjenja broja neželjenih legla, mačke su mirnije i manje sklone bježanju i tučnjavama, a njime se smanjuje i obilježavanje teritorija, kao i pojave i širenje raznih bolesti.

– Sama operacija je rutinska, traje sat vremena i ne uključuje složene pripreme i dugotrajan oporavak – kaže Nina Verčević.

Građani zaintersirani za kastraciju mačaka mogu se javiti na e-mail adresu sinterice.dobra.srca@gmail.com te broj mobitela 098/9860821. – Prijave za kastraciju primamo i na našoj službenoj Facebook stranici – zaključila je Nina Verčević.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI