Kata ide po vodu na zdenac: Nekad je bio za cijelo selo, sada samo za mene

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako je za vrijeme u kojem živimo za mnoge nevjerojatno, Katarina Kukovec iz malog mjesta Mikovca u sastavu općine Sveti Petar Orehovec još uvijek svakodnevno po vodu za život ide na zdenac jer je u kući nema. Zdenac se nalazi pored njene kuće, pa 68-godišnja Katarina svakodnevno mora na njega po vodu.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Doma nemam vodu, a treba mi za rublje, suđe i životinje koje imam. Inače je ovaj zdenac nekad bio društveni i svi su dolazili po vodu, a sada ga samo ja koristim. Vodu ne pijem jer unutra ima trave i drača pa se ne usudim, za to mi daju susjedi – rekla nam je Katarina.

Za priključak nema novca. Unatoč tome što nema vode, Katarina je i dalje pozitivna i kaže da joj nije teško do zdenca.

– Vodovod postoji, ali ja nisam priključena. Imam 700 kuna mirovine, a treba oko pet tisuća. Sad mi još nije teško jer sam zdrava, ali jednom sigurno bude. Sada još mogu sve sama sređivati, imam i malo vinograda. Nažalost, vodu si nisam uspjela dovesti, no ako ništa drugo, bar se malo razgibam – rekla je na kraju Katarina.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI