Katarina (13) iz Hlebina: Kobila Dora moja je miljenica bez koje ne mogu

Katarini Belec, 13-godišnjakinji iz Hlebina, glavni je kućni ljubimac kobila pasmine hrvatski hladnokrvnjak. Njena obitelj kobilu je kupila prije deset godina, još dok je bila ždrijebe, a već duže isključivo Katarina vodi brigu o njoj.

– Obožavam životinje, a kobila Dora moja je miljenica bez koje mi je svaki dan nezamisliv. Imala sam nepune tri godine kad je došla na naše imanje i čim sam krenula u školu, počela sam polako voditi brigu o njoj. I ona mene najviše obožava od svih ukućana pa smo odlučili da će biti isključivo moj ljubimac – priča nam Katarina Belec.

Zahvaljujući Dori Katarina je postala vrsna u jahanju i kad god ulovi slobodnog vremena neizostavno je projahivanje po Hlebinama.

– Moja je Dora dosta pitoma pa s njom mogu i na cestu, ali najčešće na jahanje odlazimo po sporednim putovima kako ne bismo ometale promet – kaže Katarina Belec.

Ujutro prije škole za Katarinu je obvezan obilazak Dore, a i kad se vrati s nastave odmah ide pozdraviti svoju kućnu ljubimicu i provjeriti je li sve “pod kontrolom” u staji u kojoj je smještena.

Katarina sa hrčkom

– Nedavno smo kupili kočiju pa mi je sad želja nabaviti još jednog konja kako bismo mogli uživati i vožnji kočijom. Nakon što se smiri ova situacija s koronavirusom, krećemo u potragu za konjem – kaže Katarina Belec.

Među Katarininim kućnim ljubimcima je i pas pasmine staford te hrčak. Njega, za razliku od Dore, bez problema može smjestiti u svoju sobu pa dosta vremena provodi i u igri s hrčkom.

– Životinje uvijek donose dobro raspoloženje pa nastojim imati što više kućnih ljubimaca. Hrčci su za mene posebni i zbog toga stalno u svojoj sobi imam ljubimca – zaključila je Katarina Belec.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI