Katarina (82): Jednostavno, ne kanim umrijeti dok ne dočekam asfalt

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici dijela Ulice Prokljuvanci u đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac i dalje traže da se asfaltira put koji vodi do njihovih kuća.

Već deset godina slušaju obećanja gradske uprave kako će dobiti asfalt, no još uvijek do četiri domaćinstva nema asfaltiranog puta. Prije tri godine asfaltiran je put samo u jednom dijelu ulice, što je dodatno razljutilo stanovnike čiji prilazni put do njihovih kuća nije dobio asfalt.

Katarina Vranić

– Iz godine u godinu slušamo iste priče i obećanja, a asfalta i dalje nema. Po šljunčanom putu se ne može voziti biciklom, a kad se hoda, dobro se treba paziti na svaki korak – žali se Katarina Vranić.

Od zahtjeva za asfaltiranje preostalog dijela, dodaje Katarina, ne namajravaju odustati. I prostala četiri domaćinstva u ulici, odlučni su stanovnici, zaslužuju dobiti asfaltirani put do svojih kuća.

– Od nas se očekuje da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a zauzvrat se ništa ne radi kako bismo i mi imali potrebni infrastrukturu. Tu su samo četiri domaćinstva i mi smo očito za gradsku upravu građani drugog reda – kaže Katarina Vranić.

Najviše su stanovnici ogorčeni činjenicom da se svako malo asfaltiraju putovi u vinogradarski predjelima, a za Prokljuvance uporno nema novca.

– Meni su 82 godine, ali neću se predati u borbi da dobijemo asfaltirani put te da budemo jednaki kao i ostala domaćinstva u našoj ulici i naselju. Ne kanim umrijeti sve dok ne dočekam asfalt. Žalosno je da se za vinogradarske putove ima novca, a naša se ulica stalno stavlja na listu čekanja – zaključila je Katarina Vranić.

U gradskoj upravi ističu da je dionica u Prokljuvancima uvrštena u plan redovnog asfaltiranja kojeg je usvojilo i Gradsko vijeće.

-Zbog smanjenog punjenja gradskog proračuna uzrokovanog situacijom oko koronavirusa svi projekti će se provoditi utvrđenim redoslijedom i sukladno dinamici punjenja proračuna – poručuju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI