Katarina: Stalno me potkrada jedna te ista drska maloljetnica

Katarina Bačani (85) iz Koprivničkih Bregi tvrdi kako je zbog drske kradljivice već treći mjesec zaredom ostala bez svoje mirovine. U tri mjeseca, kaže ona, ukradeno joj je 9000 kuna pa se boji da uskoro neće imati novca ni za kruh.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Baka Katarina već duže živi sama pa je zbog toga, kao i poodmakle životne dobi, smatra ona, laka meta za kradljivicu.

– Stalno me potkrada jedna te ista maloljetnica. Sve tri krađe prijavila sam policiji, ali što mi to vrijedi kad mi sigurno nikad neće biti vraćen novac. Ta drznica potroši sav novac prije nego što je policija privede pa mi je slaba korist od toga što znam tko me potkrada – priča nam Katarina Bačani.

Kradljivica je, dodaje baka Katarina, očito dobro upoznata kad umirovljenici dobivaju mirovinu i u te dane pomno vreba svaki njen korak kako bi ukrala novac. Svaki put je novac bio u torbici koju baka Katarina drži na vješalici na ulaznim vratima.

– Nemam zahod u kući, nego moram proći preko dvorišta, a kako se slabije krećem, ona ima dovoljno vremena da uzme ono što je naumila. Prošli mjesec u dva navrata sa sobom sam nosila torbicu, ali jedan dan sam zaboravila i to je drznica odmah iskoristila – kaže Katarina Bačani.

Dobro je, dodaje ona, da ima nešto malo ušteđevine pa nekako uspijeva pokriti osnovne životne troškove. No, ušteđevine je sve manje pa se baka Katarina boji da od idućeg mjeseca više neće imati za kruh.

– Ne znam više kako stati na kraj toj maloljetnici. Imam prijatelja koji mi donosi iz trgovine sve što mi treba za život i sad s njim smišljam način kako da zaustavimo tu kradljivicu. Žalosno je i da su kazne za krađu praktički bez učinka jer svi takvi kradljivci ne završavaju u popravnim domovima i zatvorima pa mi stariji i nemoćni građani moramo svaki dan strahovati za našu imovinu – zaključila je Katarina Bačani.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI