Katica i Franjo vjenčali se nakon tri mjeseca poznanstva, u subotu proslavili zlatni pir

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Katica (67) i Franjo (72) Ostriž iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin u subotu su proslavili pola stoljeća zajedničkog života. Velikom proslavom u društvenom domu u Herešinu obilježili su 50 godina od svog vjenčanja, a sve su proslavili u društvu obitelji i prijatelja. Bilo je tu i iznenađenja jer su proslavu organizirale njihove kćeri Kristina i Marina i sve detalje držale u tajnosti.

– Prije proslave obnovili smo vjenčane zavjete u crkvi u Herešinu, velečasni Šumandl bio je sretan kad smo ga zvali da bismo to željeli napraviti i tako je i bilo – rekla je Katica.

Kako kaže, vjenčali su se samo tri i pol mjeseca nakon što su se upoznali na blagdan Svetog Roka u Koprivničkim Bregima 1969. godine.

– To proštenje u Bregima bilo je sudbonosno. Razmijenili smo adrese jer onda nije bilo niti telefona niti mobitela, a Franjo je k meni u Virje dolazio motorom. Bili smo mladi i malo-pomalo planula je ljubav i tako smo se vjenčali 29. studenog 1969. Nekad se nije dugo čekalo s brakom. Ljudi kako su se upoznali, tako su se i brzo vjenčali – kazala je Katica.

Nakon toga ona se preselila k njemu u Herešin.

– Franjo je radio na terenu, a ja sam bila kod kuće. Nije uvijek bilo lako, bilo je nesuglasica, ali smo uz toleranciju, opraštanje i ljubav sve riješili. Onda smo dobili djecu, a kasnije smo se oboje zaposlili u Podravci – objasnila je Katica. Danas su u zasluženoj mirovini, imaju petero unučadi i uživaju u njihovom društvu, a uvijek kad je potrebno kćeri im pomognu u bilo kojem poslu.

Foto: Sonja Markić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI