Katica i Franjo vjenčali se nakon tri mjeseca poznanstva, u subotu proslavili zlatni pir

Podravski list profile

Katica (67) i Franjo (72) Ostriž iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin u subotu su proslavili pola stoljeća zajedničkog života. Velikom proslavom u društvenom domu u Herešinu obilježili su 50 godina od svog vjenčanja, a sve su proslavili u društvu obitelji i prijatelja. Bilo je tu i iznenađenja jer su proslavu organizirale njihove kćeri Kristina i Marina i sve detalje držale u tajnosti.

– Prije proslave obnovili smo vjenčane zavjete u crkvi u Herešinu, velečasni Šumandl bio je sretan kad smo ga zvali da bismo to željeli napraviti i tako je i bilo – rekla je Katica.

Kako kaže, vjenčali su se samo tri i pol mjeseca nakon što su se upoznali na blagdan Svetog Roka u Koprivničkim Bregima 1969. godine.

– To proštenje u Bregima bilo je sudbonosno. Razmijenili smo adrese jer onda nije bilo niti telefona niti mobitela, a Franjo je k meni u Virje dolazio motorom. Bili smo mladi i malo-pomalo planula je ljubav i tako smo se vjenčali 29. studenog 1969. Nekad se nije dugo čekalo s brakom. Ljudi kako su se upoznali, tako su se i brzo vjenčali – kazala je Katica.

Nakon toga ona se preselila k njemu u Herešin.

– Franjo je radio na terenu, a ja sam bila kod kuće. Nije uvijek bilo lako, bilo je nesuglasica, ali smo uz toleranciju, opraštanje i ljubav sve riješili. Onda smo dobili djecu, a kasnije smo se oboje zaposlili u Podravci – objasnila je Katica. Danas su u zasluženoj mirovini, imaju petero unučadi i uživaju u njihovom društvu, a uvijek kad je potrebno kćeri im pomognu u bilo kojem poslu.

Foto: Sonja Markić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI