Katica i Ivica slavili 50 godina braka: Nekad parovi nisu hodali godinama, to je bilo puno bolje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Katica (70) i Ivica (72) Kuzmić iz Novog Virja u društvu obitelji proslavili su 50. obljetnicu braka. Za zlatni pir obitelj im je priredila malu feštu, a iako zbog pandemije koronavirusa nije bilo mužikaša, “mladenci” i njihovo društvo dobro se zabavilo. 

– Da su nam djeca najveće bogatstvo pokazala je i proslava zlatnog pira i hvala im za sve što su učinili kako bismo proslavili naš bračni jubilej. Sinovi Željko i Marijan, kćeri Jasna i Marina, unuci Dario, Anamarija, Valentina, Tea, Iva, Ana, Luka, Lana, David, Dorian, Jan, Patrik te praunuci Benjamin, Marko i Hana naš su najveći ponos – kažu Katica i Ivica. 

Slavljenici su se prisjetili i početaka svoje ljubavi za koju je najviše zaslužna

– rijeka Drava. Poplava u nekadašnjem prekodravskom naselju Bukevje natjerala je Ivičinu obitelj da se preseli u Novo Virje i to u susjedstvo Katičine obitelji.

– Možemo reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Odmah sam počeo “ofirati” svoju Katicu i nakon pet mjeseci imali smo svate. Nekad parovi nisu “hodali” godinama i očito je to bilo puno bolje jer nije bilo toliko razvoda kao danas – kaže Ivica Kuzmić. 

U 50 godina zajedničkog života, kažu Katica i Ivica, bilo je uspona i padova, no  ništa ne bi mijenjali i da se ponovno vrate u mlade dane, sigurni su da bih opet sudbina spojila. 

– Uz neizostavnu ljubav, bez poštivanja i razumijevanja nema uspješnog braka.  Nikad se nismo “trucali” i za svaku nesuglasicu vrlo smo brzo našli rješenje – kaže Katica Kuzmić.  

I umirovljeničke dane provode radno i stalno pomažu sinovima koji se, poput njih, bave poljoprivredom. 

– I zdravlje nas solidno služi za naše godine pa često kažemo kako imamo sve što nam treba i pod stare dane. Najviše se veselimo druženjima s unucima i praunucima – kaže Ivica Kuzmić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI