Katica: Još pred dvije godine obećali su nam nogostup, al’ to živa neću dočekati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice Donji Brvci u đurđevačkom gradskom kvartu Novo selo već duže upozoravaju na ugroženu sigurnost pješaka. Sve je više neodgovornih vozača koji ne poštuju ograničenja brzine, a u ulici nema nogostupa pa pješaci moraju biti oprezni kad hodaju po cesti. Dodatni problem je, ističu stanari, i preuska cesta zbog koje se dva auta ne mogu normalno mimoići pa moraju prolaziti i po zelenim površinama.

Još prije dvije godine iz gradske uprave stiglo je obećanje da će se promet u ulici usporiti postavljanjem ležećih policajaca, ali po tom pitanju ništa nije učinjeno.

– Obećali su nam da će se izgraditi i nogostup, ali kako sad stvari stoje, sumnjam da ću ga živa dočekati. Svaki dan barem jednom cijelu ulicu prolazim pješice i  dobro pazim kad vidim ili čujem auto. Moramo se sklanjati s ceste kad prolaze auti jer je sve više onih koji jure kroz ulicu – ističe Katica Sabol.

“Treba hitno nešto poduzeti da se stane na kraj vozačima koji jure kroz ulicu”

Problematika na samom ulazu u ulicu iz smjera Basaričekove, dodaje ona, riješena je postavljanjem rubnjaka, čime se natjeralo vozače na smanjivanje brzine. No, i dalje je, ističe Katica, ravna cesta u samoj ulici mamac vozačima da stisnu gas.

– U ulici ima i djece pa je posebno ugrožena njihova sigurnost. Treba hitno nešto poduzeti da se stane na kraj vozačima koji jure kroz ulicu jer je pitanje vremena kad će netko stradati. Zbog toga bi izgradnja nogostupa bila najbolje rješenje i oni koji odlučuju o tome gdje će se graditi pješačke staze morali bi shvatiti da su Donji Brvci po tom pitanju prioritet – zaključila je Katica Sabol.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI