KAŽE DA NIJE DILER Milan: Marihuanu sam kupovao za 50, a prodavao za 100 kn jer sam bio u problemima

Mladići su me molili da im nabavim, inače ne bih - branio se poznati ugostitelj


Autor: podravski.hr — 12.03.2018. / 16:10 Crna kronika

Poznati virovski kafić i diskoteka bili su središte posla s marihuanom

Milan (29) iz okolice Bjelovara, inače bivši gazda poznatog kafića Lorda Nelsona i diskoteke Playboy u Virju kod Đurđevca, zbog preprodaje marihuane i omogućavanje njene konzumacije na području Virja zamalo je završio u zatvoru. Izrečenih godinu dana zatvora sutkinja koprivničkog Općinskog suda Vesna Piškorec Kuzmić zamijenila mu je za rad za opće dobro. Proglašen je krivim zato što je od kolovoza do prosinca 2016. godine četvorici mladića iz Virja prodao marihuanu vrijednu oko 2000 kuna. Drogu je mladićima davao na konzumaciju u jednoj vikendici na vinogradarskom predjelu Stari kostanj kod Virja.
Milan je priznao krivnju i objasnio kako je i sam konzument marihuane. U sporno vrijeme vodio je diskoteku i kafić u Virju gdje je upoznao te mladiće. Rekao je kako je u početku zajedno s njima konzumirao marihuanu koju je on donio i počastio ih, nakon toga su ga oni molili da nabavi marihuane. Kako je bio u financijskim problemima, on je, kad je u Zagrebu nabavljao drogu za sebe, kupio i za njih.
– Drogu sam kupovao u većim količinama u Zagrebu. Gram me došao 50 kuna, a prodavao sam im za 100 – rekao je Milan na suđenju i dodao kako marihuanu nije ‘carinio’ samo onom mladiću u čijoj su klijeti pušili travu.
Jedan mladić koji je bio uključen u cijeli ‘posao’ pokušao ga je spasiti, sutkinji je porekao da je od njega kupovao marihuanu te da su u klijeti pušili galaxy koji su kupovali u Sexy shopu u Koprivnici, no sutkinja mu nije povjerovala. Kako je otprije osuđivan, izrekla mu je bezuvjetnu kaznu od godine dana zatvora, a dan zatvora mu je zamijenila za dva sata društveno korisnog rada. (ke)
FOTO: ARHIVA