KAZNENA PRIJAVA Križevački biskup u lovu promašio divlju svinju pa drugog lovca pogodio u nogu!

Utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje koje je imao


Autor: podravski.hr — 14.01.2019. / 17:50 Crna kronika

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak kao lovac je ranio drugog lovca u lovu kod Lipovljana, potvrđeno je danas u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a o događaju se očitovao i Biskupijski ordinarijat u Bjelovaru priopćenjem u kojem se navodi da biskup izražava žaljenje zbog svega što se dogodilo.
“Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak”, stoji u priopćenju.
Biskupa Huzjaka policija je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Jutarnji list.
“Sisačko-moslavačka Policijska uprava istragom je utvrdila da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara. Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka. Utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje koje je imao”, prenosi Jutarnji list. (rm)
FOTO: ARHIVA