KAZNENA PRIJAVA Direktor tvrtku oštetio za čak 1,1 milijun kuna, a udrugu za 36.000 kuna

Osumnjičeni direktor propustio je na žiroračun položiti sredstva dobivena za smještaj i osjemenjivanje stoke, čime je oštetio tvrtku za najmanje 1,1 milijun kuna


Autor: podravski.hr — 28.06.2013. / 10:50 Aktualno

Ilustracija / Farma krava u Podravini

KOPRIVNICA – Direktor tvrtke (38) s područja naše županije kazneno je prijavljen jer se sumnja da je tvrtku oštetio za najmanje 1,1 milijun kuna, a udrugu kojoj je bio na čelu za 36.000 kuna, priopćila je danas policija ne navodeću identitet osumnjičenoga.
Policija sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva od 2011. do 2013. godine propustio prikazati sredstva smještaja i hranidbe stoke te je stoku prodao po nižoj cijeni. Također, od 2008. do 2013. godine osumnjičeni je propustio na žiroračun položiti sredstva dobivena za smještaj i osjemenjivanje stoke, čime je oštetio tvrtku za najmanje 1,1 milijun kuna.
Sumnja se i da je kao odgovorna osoba udruge s područja županije bez opravdanja podizao novčana sredstva udruge sa žiroračuna te tom prilikom u cilju prikrivanja krivotvorio račune. Time je oštetio udrugu za oko 36.000 kuna.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave protiv njega je podneseno posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.