Danijel i Manuel pijani upali u kafić i napravili rusvaj jer im konobarice nisu htjele dati piće

Nešto prije zatvaranja kafića, oko 22.40 sati, upali su pijani i htjeli naručiti piće, no konobarice Paula i Zorica su ih odbile


Autor: podravski.hr — 21.08.2018. / 11:39 Crna kronika

Ilustracija / Konobarice su ih odbile poslužiti jer su bili vidno pijani

Dvojica mladića iz Đurđevca, Danijel (28) i Manuel (19), napravili su pravi rusvaj u kafiću u središtu grada. Nešto prije zatvaranja kafića, oko 22.40 sati, upali su pijani i htjeli naručiti piće, no konobarice Paula i Zorica su ih odbile. Nisu mogle vjerovati kakvu su reakciju izazvale kod pijanih gostiju.
Danijel, koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,63 promila vrijeđao je konobarice, a jednu je udario u ruku. Njegov mlađi kompić Manuel bio je manje pijan, pod utjecajem alkohola od 0,67 promila, no svejedno je vrijeđao konobarice. U vrhuncu divljanja porazbacao je stolove. Napadnute konobarice pozvale su policiju, a nasilni je dvojac priveden. Obojica su prenoćila u postaji i odmah zaradili policijsku zabranu posjećivanja lokalu u kojem su pravili nered.
Slučaj od 16. svibnja ove godine nedavno je stigao na koprivnički Prekršajni sud. Sutkinja Đurđica Kenđelić obojicu je nasilnika proglasila krivima. Danijel, koji je otprije prekršajno kažnjavan, osuđen je na 18 dana uvjetnog zatvora, a Manuel kojemu je ovo prva prekršajna prijava na osam dana uvjetnog zatvora. Obojica su oslobođena plaćanja sudskih troškova.
Na suđenju se okrivljeni Danijel i Manuel nisu ni pojavili iako su bili uredno pozvani. Sutkinja ih je proglasila krivima na temelju iskaza napadnutih konobarica Paule i Zorice. Potvrdile su kako su ih mladići vrijeđali i da su bili izuzetno neugodni te nasilni. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA