KĆI I SUPRUGA UBIJENOGA: Željkovo srce, jetru i bubrege odlučile smo donirati onima kojima to život znači

Stravično ubojstvo u kojem je Željko Cvitković izgubio život, dok je osumnjičeni za njegovo ubojstvo, prvi susjed Božo Pugar i dalje u pritvoru, ostavilo je velikog traga na Željkovoj obitelji


Autor: podravski.hr — 03.05.2013. / 15:27 Aktualno

KRIŽEVCI, SELANEC – Smrt Željka Cvitkovića iz Selanca, naselja u Općini Sveti Petar Orehovec kod Križevaca, spasit će četiri života. Stravično ubojstvo u kojem je Željko izgubio život, dok je glavni osumnjičeni za njegovo ubojstvo, Božo Pugar u pritvoru, ostavilo je velikog traga na Željkovu obitelj.
No, prema želji jedne od njegovih kćeri, supruga preminuloga Ivančica Cvitković dozvolila je eksplantaciju srca, jetre i oba bubrega. Organi su izvađeni u Koprivnici, u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, a kome su namijenjeni, za sada nije poznato.
I dalje pod dojmom cijele situacije, Ivančica nije bila u stanju previše pričati o suprugu, no napomenula je da nije imala srca odbiti želju kćeri.
– Što sam joj mogla reći kad me zamolila da to učinimo – rekla je kratko Ivančica Cvitković.
Prošloga tjedna njenu obitelj obišli su i djelatnici Centra za socijalnu skrb u Križevcima.
– U povodu saznanja za činjenicu tragičnog događaja u obitelji iz Selanca, gdje je nakon ranjavanja preminuo otac troje malodobne djece, naši djelatnici obišli su obitelj, pružili obitelji savjetodavnu, stručnu i novčanu pomoć u skladu sa zakonskim mogućnostima i ovlastima – rekla je Kristina Frtalić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb.
Izvještava: GORAN OBRAN
FOTO: Ilustracija