KEROVEC O KRESANJU PRORAČUNA: Pa zadnji Zagreb ima duplo više novca od Slavena!

Prvu ekipu ne možemo više dirati. Sve smo ugovore skresali za pola, a na taj prihod oni još plaćaju porez, dakle, ni oni neće moći više prihvatiti smanjenja, upozorava tehnički direktor Slavena


Autor: podravski.hr — 21.12.2012. / 10:43 Sport

KOPRIVNICA – Na završen jesenski dio prvenstva prošloga se tjedna osvrnuo tehnički direktor Slavena Robert Kerovec.
– Na igrački kadar utjecalo je smanjenje proračuna pa smo dovođenju igrača pristupali planski. U prvom dijelu je sve dobro izgledalo, ali neplanirane su bile ozljede. Na kraju su igrali svi mlađi i nismo imali za klupu dovoljno. Dok to sve skupa rezimiramo, rezultati su odlični. Mi smo s 12 milijuna igrali Prvu ligu, a kako smo čuli da je u planu opet smanjenje proračuna, toliko igrača ne možemo prodati da to nadoknadimo – kazao je tehnički direktor Slavena.
– Prvu ekipu ne možemo više dirati. Sve smo ugovore skresali za pola, a na taj prihod oni još plaćaju porez, dakle, ni oni neće moći više prihvatiti smanjenja. Ako ijednom našem igraču istekne ugovor, nema kluba u Hrvatskoj koji ga neće uzeti. Prema podacima Prve HNL, mi smo prema proračunu na devetom mjestu. Dakle, jedan Zagreb, koji je zadnji, ima dvostruko veći proračun od našega, a drugoplasirani Hajduk ima 70 milijuna kuna. Mi smo na dva boda od njega. Da ne pričamo o Rijeci ili Splitu koji si, primjera radi, može priuštiti plaćanje odštete za igrača dva milijuna kuna – naglasio je Kerovec.
canadija okvir
Potpisali Čanađija i Brlek
Svoje prve profesionalne ugovore za Slaven nedavno su sklopili Dario Čanađija i Petar Brlek, mladi nogometaši od kojih klub mnogo očekuje. Čanađija je potpisao na četiri, Brlek na tri godine, a to je bila jedina opcija koju su mogli učiniti jer su prema pravilu morali sklopiti profesionalne ugovore. Svi ostali igrači Slavena pod važećim su ugovorima.
Bubnjić u Granadu?
Prema pisanju portala Sportnet, interes za Igora Bubnjića koji će do kraja sezone nakon ostvarenog transfera u Udinese ostati u Slavenu, pokazali su i drugi klubovi. Tako Sportnet prenosi vijesti iz španjolskih medija da prvoligaš Granada želi od Udinesea posuditi Bubnjića. No, to više nisu Slavenove brige. Njegov je transfer u Italiju klubu donio financijski spokoj barem do kraja sezone.