KEŠER ‘POPUŠIO’ Šef SDP-a zalaže se za pušenje doktora i sestara u bolnici, što je zabranjeno zakonom

Aktualnim zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda u potpunosti je zabranjeno pušenje u zdravstvenim ustanovama i u krugu od 20 metara od njih


Autor: podravski.hr — 08.11.2018. / 20:17 Aktualno

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika (ovu antologijsku fotografiju snimio je na Kalniku naš neponovljivi kolega Marcel Kovačić, danas na žalost pokojni)

Mladen Kešer, šef SDP-a Koprivničko-križevačke županije, na svojoj je Facebook stranici danas podijelio poveznicu na naš tekst o kampanji ravnateljstva koprivničke bolnice protiv pušenja u njezinu krugu u skladu s vrijedećim zakonom te je uputio zanimljiv zahtjev ravnatelju bolnice, dr. Mati Devčiću (HDZ).
– Pozivam ravnatelja koprivničke bolnice da ne radi cirkus iz doktora i medicinskih sestara. Nedopustivo je da se doktori i medicinske sestre koprivničke bolnice sakrivaju po krugu bolnice. Pronađite nekoliko prostora koje je potrebno opremiti, gdje će biti dopušteno pušenje osoblju! – napisao je Kešer i stavio emotikon koji kaže da se osjeća iscrpljeno zbog restriktivnog odnosa prema cigareti u bolnici.
Prijedlog je zanimljiv zbog toga što je, zapravo, potpuno nezakonit. Aktualnim zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda u potpunosti je zabranjeno pušenje u zdravstvenim ustanovama i u krugu od 20 metara od njih. Posebne prostorije za pušenje u zdravstvenim i drugim ustanovama mogle su se osigurati za vrijeme važenja prošlog zakona, do svibnja prošle godine.
Drugim riječima, šef županijskog SDP-a zalaže se za to da doktori i sestre puše u bolnici, što je ne samo protuzakonito, nego je i etički sporno pitanje u doba kada moderan svijet upravo iz zdravstveno-ekonomskih razloga ide na sužavanje pušačkih sloboda. (hš)

Kešerov status o pušenju na Facebooku

Pušački punkt na ulazu u bolnicu

FOTO: NIKOLA WOLF