Kešer se obrušio na Lackovića: Opet HDZ-ov žetončić, nemoj biti cigan!

Jučer su Nezavisni Željka Lackovića, koji imaju osam članova Županijske skupštine napustili sjednicu Županijske skupštine – nezadovoljni što nisu dobili člana nijednog od odbora. Tražili su da se točka dnevnog reda o imenovanju skine s dnevnog reda, no vladajuća većina s HDZ-om i Mrežom to nije uvažila, a naveli su kako su Nezavisni imali priliku predložiti svoje članove u te odbore međutim to nisu učinili.

Lacković je potom priopćio kako im je na sjednici “oteto po jedno mjesto u 10 odbora te da su na njihovo mjesto sjeli SDP-ovci u dogovoru s HDZ-om, Mrežom i ostalim strankama”.

-Jeftino se prodao SDP koji s Korenom i HDZ-om od danas tikve sadi javno, a doznat će ljudi i za ono tajno – naveo je Lacković na svojem facebook profilu i pozvao Tomaševića iz Možemo u Koprivnicu i županiju da Nezavisni “nisu sami”.

Odgovor Mladena Kešera, prvog čovjeka županijskog SDP-a prenosimo u cijelosti…

-Na jučerašnjoj 2. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županijske klub SDP-a i HSLS-a dokazao je što znači biti konstruktivna oporba i kako se konstruktivnim prijedlozima bori za bolji život stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Između ostalog, pritiscima prije sjednice skinuli smo s dnevnog reda jednu od najvažnijih točaka gdje bi lovačke udruge bile oštećene od strane Darka Korena i HDZ-a za više od sto tisuća kuna.

Kolega Lacković nasrnuo je na SDP u dogovoru s HDZ-om kako bi se kroz neko vrijeme otrgao iz oporbenih klupa te prišao svojoj matičinoj stranci HDZ-u, što je dogovor Felaka i Lackovića. Vidjeli smo ponašanje Lackovića i njegovih sljedbenika u prošlom sazivu gdje je bio najprije u vladajućem taboru kad je sklopio brak s Korenom i HDZ-om, a onda se rastao za 3 godine i vratio u oporbu kako bi eto zamazao oči javnosti tvrdeći kako je on jedini nezavisni kandidat, a sve je samo ne nezavisni. Na državnoj razini bio je Bandićev i Plenkovićev žetončić te svoju „tešku ruku“ jeftino prodao za poziciju člana u Državnom sudbenom vijeću.

Neka mediji i javnost sami donesu prosudbu o kakvim se ciganskim poslovima tu radi. Jučer su demonstrirali dogovor od prije nekoliko godina gdje su ručicama HDZ-ovih, Korenovih i Lakovićevih sljedbenika izglasali Poslovnik koji danas onemogućuje javnosti postavljati pitanja vladajućem HDZ-u u aktualnom satu.

Lackovićev napad na SDP je u potpunosti neprimjeren, no u dogovoru s HDZ-om takav napad nam i odgovara. SDP s koalicijskim partnerima je relativni pobjednik lokalnih izbora i dokad sam ja na čelu stranke tako ćemo i ostati – čvrsti, odmjereni, konstruktivni i odgovorni zastupnici.

SDP je dobio najveću potporu građana te ćemo kroz odbore nastojati upozoravati i predlagati rješenja koja će biti na korist stanovnika županije. Lacković želi opstruirati rad odbora, a time i skupštine, no niti je to politički mudro niti oportuno, jer žitelji županije od nas traže zastupanje, a ne ekscese i bježanje od odgovornosti. Lacković je sa sljedbenicima jučer pobjegao sa skupštine koja je trajala 8 sati samo zato što se za nju nije pripremio i više ne bi bio glavni igrač skupštine, već samo mali Laci kakav Korenu i HDZ-u treba, pa izgleda da su ga uspjeli ukrotiti. Klub SDP-a i HSLS-a jučer je raspravljao 8 sati, dao 2 amandmana, 10 prijedloga i postavio 20 pitanja, a o tome ćemo uskoro izvijestiti javnost putem medija – napisao je Kešer u priopćenju čiji je naslov, citiramo: “Lacković ponovno HDZ-ov žetončić, nemoj biti cigan!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI