Kešer traži da država pokloni Podravkine dionice Gradu i Županiji, podržao ga i bivši predsjednik Josipović

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničko-križevački SDP održao je danas u Koprivnici konferenciju za novinare na kojoj se javnosti obratio i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović. U posljednjem tjednu kampanje uoči drugog kruga izbora Josipović je podržao kandidaturu Mladena Kešera za župana i Sandre Sinjeri za njegovu zamjenicu.

– Mladen i Sandra su uspješni ljudi. Budući župan je kompetentna osoba, i siguran sam da će županiji donijeti puno bolje dane. Ova županija može i mora puno bolje, zato izađite na izbore i podržite SDP-ove kandidate – rekao je Ivo Josipović.

Mladen Kešer ponovio je kako je Koprivničko-križevačka najslabije razvijena od svih sjevernih županija, a govorio je i o Podravki, Piškornici i bolnici.

– Korenu je glavna stvar da su Piškornica i bioplinara Orehovec nešto dobro. Mi ćemo pitanje zbrinjavanja otpada riješiti na sasvim drugačiji način. Plenković je 2018. potpisao implementaciju plana gospodarenja otpadom prema kojem Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska županija dolaze u Koprivnicu sa svojim smećem, to su nam htjeli zatajiti – rekao je SDP-ov kandidat za župana.

Glede Podravke je napomenuo kako je Darko Koren na sučeljavanju jasno potvrdio da je u razgovorima s premijerom i da Podravka ide na prodaju.

– SDP je protiv toga, a tražit ćemo da država 25 % dionica Podravke pokloni Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ustvrdio je kako je Opća bolnica ‘Dr. Tomislav Bardek’ u Koprivnici u dugu većem od 90 milijuna kuna.

– Sanirat ćemo dug, bit će to jedna od najboljih bolnica. SDP se pripremio za preuzimanje županije, znamo koji će ljudi preuzeti koji sektor. Županija dosad nije prepoznala europske fondove, a mi ćemo preko njih povući milijardu i 800 milijuna kuna – najavio je Kešer.

Mišel Jakšić, Tomislav Golubić, Ivo Josipović, Mladen Kešer i Sandra SInjeri

Više o problematici bolnice govorila je Sandra Sinjeri.

– Potrebno je smanjiti liste čekanja i dug, te zaustaviti odlazak liječnika. Ovaj put ne odlaze u inozemstvo, nego u druge bolnice u Hrvatskoj i to želimo zaustaviti. Potrebno je obnoviti dječja igrališta i škole diljem županije – kazala je Sinjeri.

SDP-ove kandidate podržao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je dobio izbore u prvom krugu.

– Godinama se zanemaruje Koprivničko-križevačka županija, nemamo ni brzu cestu ni prugu, da ne spominjem ulaganje u školstvo i zdravstvo koja su nedostatna. S ekološkog stajališta najvažnije je pitanje Piškornice, nikako da krene ta prva lopata. Stoga pozivan građane da i u drugom krugu glasaju za SDP i da izaberu perspektivu promjene na bolje – poručio je Jakšić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI