Kika riješila životnu egzistenciju običnim kaktusima, iz običnog hobija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanka Kristina Mužina (24) u ovoj godini krenula je u uzgoj ukrasnih biljaka, sukulenata i kaktusa, što joj se, ističe ona, pokazalo kao pun pogodak i u rješavanju stalnih prihoda. Iako njena struka nema nikakve veze s cvjećarstvom, kratki boravak i rad u Nizozemskoj bili su ključni u odluci da se posveti uzgoj ukrasnih biljaka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Obožavam izazove i putovanja pa sam tako završila i u Nizozemskoj gdje sam kratko radila na farmi orhideja. Po povratku u Koprivnicu nikako nisam mogla naći posao jer sam po struci dizajnerica keramike i u razmišljanju kako riješiti životnu egzistenciju nastala je ideja da uzgajam ukrasne biljke – priča nam Kristina Mužina.

Iskustvo koje je stekla u Nizozemskoj i ljubav prema cvijeću, dodaje ona, olakšali su joj pokretanje vlastitog posla. Uzgoj sukulenata nije zahtjevan, a i za male ukrasne kaktuse ne treba previše ulaganja.

– Prvo sam krenula u uzgoj iz hobija, no kako sam vidjela da se mojim prijateljima sviđaju ukrasne biljke, odlučila sam krenuti i na tržište sa svojim proizvodima. Vrlo brzo sam pronašla kupce i posao se polako počeo širiti – ističe Kristina Mužina.

Najviše kupaca pronalazi putem Facebooka, a ponekad se zna „pojaviti“ i na gradskoj tržnici. Sve više ljubitelja cvijeća, kaže Kristina, želi imati sukulente pa je itekako zadovoljna prodajom.

-Sad mogu reći da je uzgoj sukulenata i malih kaktusa postao moj posao od kojeg ostvarujem solidna primanja. Bavim se i uzgojem ljiljana pa kad je njihova sezona, onda ukrasne biljke zajedno s njima prodajem i na kućnom pragu. U pregovorima sam i s pojedinim trgovinama za prodaju mojih proizvoda i ako će i taj dio ići po planu, onda ću povećati uzgoj – zaključila je Kristina Mužina.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI