Kiparstvo je Miljenku veliki hobi: Vješt sam u radu s pilom, svaka ideja postaje skulptura!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Miljenku Petriću (45), članu Udruge Hlebinskih slikara i kipara naive, kiparstvo je glavni hobi već deset godina. Jedini je kipar u Udruzi, a njegova djela privlače sve veću pozornost ljubitelja umjetnosti.

S Miljenkom je razgovarala ekipa Podravskog lista, a priča je objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju…

– Drvo je moja velika ljubav pa sam krenuo raditi skulpture koje su se svidjele prijateljima i tako je krenula i moja umjetnička karijera. Vješt sam u radu s pilom i svaku svoju ideju mogu pretvoriti u skulpturu – priča nam Miljenko Petrić.

Miljenko Petrić

Najčešći motiv njegovih skulptura je životinjski svijet, a uvijek nastoji da taj motiv nije statitčan. U njegovim djelima zastupljeni i ljudski motivi za koje također dobiva pozitivne kritike. Za izradu jedne skulpture, ističe on, potrebno mu je najmanje tri dana.

– Sve zapravo ovisi o trenutku inspiracije. Ako sam pun radnog elana, onda je skulptura gotova u tri dana. Ako u izradi naiđem na neki detalj koji mi ne “leži”, onda to zna potrajati i po deset dana – kaže Miljenko Petrić.

Redovito s članovima Udruge sudjeluje na raznim likovnim kolonijama, a nada se da će se uskoro moći pohvaliti i prvom samostalnom izložbom.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI