Klizališta u Koprivnici bit će unatoč radovima, najavljena i Božićna bajka

Nakon višegodišnjih najava napokon kreće obnova središnjih koprivničkih trgova, a Podravski doznaje kako će to biti 29. studenoga. Prvi u posao kreću radnici KC Voda koji će postavljati novu vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu, posao je to vrijedan 4,8 milijuna kuna i preduvjet za kasnije površinske radove, vrijedne nešto više od 12 milijuna kuna, koje će izvoditi tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zdravko Petras, direktor KC Voda, potvrdio nam je da radovi napokon kreću, a građanima i stanovnicima tog dijela grada poručio:

– Do značajnijih prekida usluga ne bi trebalo doći. Eventualno privremenog karaktera u fazi kad će se novi priključci prilikom tlačnih proba, ispiranja i dezinfekcije prespajati u novu mrežu. Svaka obnova vodovodne ili kanalizacijske mreže je zahtjevan posao jer postojeći korisnici ne smiju osjetiti dugotrajnije prekide ili poremećaje isporuke pitke vode ili ispuštanja otpadnih voda – navodi Petras i dodaje kako je sasvim sigurno da se terase kafića na Zrinskom trgu neće moći koristiti, dok će u prvoj fazi biti moguće koristiti šetnicu uz park s jednog na drugi kraj trga.

Radovi najprije kreću na Zrinskom, a potom na Jelačiću, negdje potkraj zime, doznajemo u KC Vodama. Površinski radovi, oni vidljivi koji će polako odavati obrise novog izgleda kreću negdje na proljeće. Petras dodaje i kako KC Vode imaju svoj geografski informacijski sustav s prikazom aktivne mreže u podzemlju pa ne očekuje velike probleme prilikom izvođenja radova.

– Postoje li u središtu grada nekakvi cjevovodi odvodnje koji su iz nekih drugih povijesnih vremena, to ne znamo, to treba pitati u Muzeju ili konzervatore – kazuje Petras koji također ističe da se radi o sasvim novoj infrastrukturi koju postavljaju, a staru uglavnom neće dirati.

-Naše trase idu uz postojeće cjevovode pa pretpostavljam da nećemo nigdje „zapeti“ za staru povijesnu infrastrukturu – odgovorio je na naše pitanje može li se dogoditi da radovi kasne zbog mogućih intervencija konzervatora.

Što se tiče tehničkih detalja, voda će se rekonstruirati u duljini gotovo 800 metara, a uz to idu i potpuno novi priključci. Što se tiče kanalizacije, radi se o novom cjevovodu duljine 380 metara uz sve nove priključke.

Građane zanima i kako će se ovi radovi odraziti na neke već tradicionalne gradske sadržaje u kasnim jesenskim i zimskim mjesecima. Prije svega pitanje klizališta koje su Đurđevac i Križevci već najavili unatoč novim korona-mjerama. Kako doznajemo u Gradu, i Koprivnica bi mogla imati svoje klizalište, no ono sigurno neće biti na Zrinskom trgu. Još uvijek se razmatra lokacija, a vjerojatno je da će biti uz gradski park. Također, nove epidemiološke mjere otežavaju organizaciju višednevnih događaja poput Božićne bajke, posebno ustaljenih koncerata. No, Koprivnica će, potvrđeno nam je sa Zrinskog 1, i ove godine imati svoju Bajku, samo u nešto drukčijem obliku. Zasad još nije poznato s kojim sve sadržajima, međutim bit će za sve uzraste – u nadi da se epidemiološka slika neće još zakomplicirati. Jedino je sigurno da velikih koncerata sigurno neće biti, osim ako se zdravstvena slika ne popravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI