Klizište prijeti kućama: “Problem je tu godinama, a mi ga sami ne možemo riješiti!

U Ulici Frana Galovića u Ludbregu mještani muku muče s potokom između dvije kuće. Naime, već duži niz godina zbog potoka se njihove kuće nalaze na ‘klizištima’. Problem su probali riješiti i sami, ali i upitom u Grad, no za sada bez uspjeha.

– Već duže vrijeme imamo problem s potokom između moje i susjedove kuće. Inače mu tu nije bio tok, već je to prekopano i pušteno još kad sam ja bio dijete. Očito da to nije dobro napravljeno jer stalno imamo problem – rekao je Dejan Bobnjarić.

Zbog protoka vode i premale cijevi, što posebno dolazi do izražaja kod kiše ili u zimskom razdoblju zbog otapanja snijega, razina zemlje iza kuće se snižava i urušava pa se Dejan s pravom boji kako će sve izgledati za nekoliko godina.

– Mi smo sami pokušavali riješiti problem, navozili smo zemlju i nasipavali i dobili smo ravninu, a sada je to već prilično velik nagib. Zemlja se urušava i kako smo shvatili da to ne možemo sami riješiti, nekoliko smo puta zamolili za pomoć u Gradu. To nije problem odnedavno, već to traje godinama, bilo je tu nekih pokušaja popravljanja, ali rješenja nema. Ne možemo ni mi svake godine tu voziti zemlju, već treba neko trajnije rješenje – požalio se Dejan.

Osim urušavanja, problem stvara i nedovoljan promjer cijevi kroz koju prolazi voda pa se kod većih padalina diže razina vode.

– Čim padne veća kiša, razina se doslovno digne za metar-dva i dođe do vrha pa se bojimo prelijevanja. Vide se i oštećenja na cijevi zbog vode koja tuda ne može prolaziti. Svakako bi trebao doći netko stručniji pogledati stanje na terenu, a dosad su se na naše upite oglušili – rekao je Dejan.

Za moguće rješenje problema pitali smo i u  Grad gdje su nam odgovorili da su upoznati s problemom te da će zajedno s Hrvatskim vodama pronaći rješenje.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI