Kljunić: Očito se prvo mora dogoditi tragedija da bi mjerodavni reagirali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici odvojka Ulice Radnička cesta u koprivničkom prigradskom naselju Draganovec ogorčeni su na vinogradare i nesavjesne vozače koji neprestano jure kroz njihovu ulicu. Ni šodrana cesta, kažu stanovnici, ne sprječava vozače da nagaze papučicu gasa i prolete kroz njihovu ulicu. 

-Svi ti nesavjesni vozače koriste odvojaka naše ulica kao prečicu, a zapravo bi se trebali voziti po glavnoj cesti. Uz to, ne poštivaju ograničenje brzine i svaki dan barem pet auto doslovno projuri kroz našu ulicu. Njima se valjda žuri u njihove klijeti, što je nama nepojmljivo – kaže Željko Kljunić.

Željko Kljunić

U nekoliko navrata, dodaje Kljunić, uspio je zaustaviti nesavjesne vozače, a njegovi prigovori zamalo su se pretvorili i u fizičke obračune. 

-Ti vozači tvrde da njima nitko ništa ne može, a to me posebno boli. Da kraj mene nije bilo članova moje obitelji koji su me držali vjerojatno bi ta prepucavanja završila tučnjavom. Zbog toga smo uputili i apel predsjednik Mjesnog odbora da s Gradskom upravom i policijom riješi problem prebrze vožnje u našoj ulici – kaže Željko Kljunić.

Cesta je u odvojku Radničke ceste preuska i teško se mimoilaze auti, a i pješaci se nema gdje maknuti kad prolaze auti pa je, naglašava Kljunić, pitanje vremena kad će netko stradati. 

-Ne mogu normalno prošetati našom ulicom sa svojim unukom i stalno strahujem hoće li naići neki luđak koji će stisnuti papučicu gasa. Nekako se mirimo s tim da naš odvojak nema asfalta i da nam zbog toga prašina stalno ide u kuće, ali s ovom situacijom nesavjesne  vožnje se nećemo pomiriti – kaže Željko Kljunić. 

Ista situacija je, dodaje on, i u ostalim ulicama u Draganovcu i krajnje je vrijeme smatraju stanovnici da se nešto učini po tom pitanju.

-Očito se prvo mora dogoditi tragedija da bi mjerodavni reagirali – zaključio je Željko Kljunić.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI