Kloštrani proslavili Dan Općine: U osam godina realizirali 72 projekta

Općina Kloštar Podravski svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim manifestacijama proslavila je Dan Općine. Svečana sjednica Općinskog vijeća poslužila je za osvrt na provedene i planirane projekte. Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski istaknuo je kako su u proteklih osam godina realizirana čak 72 projekta s kojima je znatno poboljšana kvaliteta života na području cijele Općine.

-U proteklih godinu dana jedan od najznačajnijih investicija bila je izgradnja reciklažnog dvorišta. Krenula je i realizacija projekta koji je naša dugogodišnja želja, a to je izgradnja sportske dvorane. Projekt dvorane zasigurno će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, a to se prvenstveno odnosi na rukomet i košarku – istaknuo je Siniša Pavlović.

Uskoro će krenuti i realizacija projekta nadogradnje zgrade dječjeg vrtića. Taj projekt vrijedan je 700.000 kuna, od čega 400.000 sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

-Trenutno vrtić ima kapacitet jedne odgojne skupine za 25 mališana. Nadogradnjom će se stvoriti uvjeti za formiranje još jedne odgojne skupine za 25 mališana i plan je da do kraja ove godine završe svi radovi kako bismo već u idućoj povećali kapacitet našeg dječjeg vrtića – kaže Siniša Pavlović.

U središtu Kozarevca u suradnji sa Županijskom upravom za ceste uskoro će krenuti izgradnja kružnog toka. Kružnim tokom poboljšat će se sigurnost u prometu, a investicija je vrijedna 500.000 kuna.

-U suradnji sa Županijskom upravom za ceste u Prugovcu će na cesti uz nogometno igralište biti postavljeni uspornici. U Prugovcu ćemo uskoro urediti i igralište za košarku i mali nogomet uz školsku zgradu. Radi sigurnosti u prometu s Hrvatskim cestama krećemo u projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze uz Podravsku magistralu od ulaza u Budančevicu do izlaza iz Kloštra Podravskog – kaže Siniša Pavlović.        

Općina će nastaviti provoditi i program Zaželi u sklopu kojeg se u prvoj fazi 11 gerontodomaćica brinulo o 70 starijih i nemoćnih mještana. Za drugu fazu programa dobivena je potpora od 1,8 milijuna kuna.

-Još samo čekamo potpis ugovora te se naših 11 gerontodomaćica vraća pružanju usluga krajnjim korisnicima, uz napomenu da će biti proveden natječaj za zapošljavanje još devet žena, što znači da će i više korisnika biti uključeno u ovaj program – dodaje Siniša Pavlović.

Uskoro će u sklopu projekta aglomeracije krenuti izgradnja kanalizacijske mreže, a u planu je i projekt uređenja tržnice.

-Nastavljamo razvijati sva naša naselja i neprestano ulažemo u poboljšanje kvalitete života svih mještana – zaključio je Siniša Pavlović.

Foto: Ivan Nemet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI