Knjižnica bogatija za opus Anđele Lenhard Antolin

Anđela Lenhard Antolin, neumorna đurđevačka novinarka i profesorica hrvatskog jezika i književnosti, donirala je Gradskoj knjižnici Đurđevac svoju zbirku tiskovina koja datira od 1969. do 2019. godine. U člancima koje je pisala za različite tiskovine bilježila je društvene, kulturne i političke događaje u gradu Đurđevcu od 1969. do 2019. godine i na taj način ostavila bogat novinarski opus zavičajnoj zbirci Gradske knjižnice Đurđevac.

– To je vrlo vrijedna donaciji našoj zavičajnoj zbirci i zasigurno će koristiti budućim naraštajima koji će istražujući ove novinarske članke puno toga moći saznati o događajima iz prošlosti u našem gradu. Zahvaljujemo Anđeli na vrijednoj donaciji – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac.

Svi najvažniji događaji za povijest grada u proteklih 50 godina imaju svoje mjesto u Anđelinoj zbirci, što daje još veći značaj njenoj donaciji.

– Želja mi je da budući naraštaji imaju pravi uvid u događanja na području Đurđevca u mojih 50 godina novinarskog rada i zbog toga sam Knjižnici odlučila pokloniti svoju zbirku jer je to mjesto koje mladima, između ostalog, služi i za razna istraživanja – kaže Anđela Lenhard Antolin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI