Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” otvorila je vrata novouređenog Zajedničkog kreativnog prostora – Makerspacea

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica,danas, 2. studenoga 2020. godine otvara vrata novouređenog, višefunkcionalnog Zajedničkog kreativnog prostora (Makerspacea).

Prostor se nalazi na prvom katu knjižnice u prostoru bivše čitaonice tiska.

Zajednički kreativni prostor zamišljen je kao mjesto za učenje, istraživanje, druženje i zabavu uz korištenje suvremenih tehnologija. Ovdje se potiču novi oblici učenja, posebno u području informatike, prirodnih znanosti i tehnike i u kojem se korisnici mogu samostalno služiti tehničkim uređajima i opremom, isprobavati ih, stvarati nešto novo ili se kreativno izražavati.

3D printer na raspolaganju je posjetiteljima za korištenje.

Prostor je otvoren i namijenjen svima no prvenstveno će biti zanimljiv djeci i mladima kojima će služiti kao mjesto za zabavu, ali i učenje tokom slobodnog vremena.

Samostalno korištenje prostora i opreme bit će moguće svaki radni dan od 12 do 15 sati uz prisutnost dežurnog knjižničara, a na raspolaganju su trenutno 3D printer, smart TV, PlayStation 4 i VR naočale, micro:bit i BOSON setovi dodataka, mBot, AQ:bit, micro:Maqueen, Makey Makey, računala, laptopi i tableti.

Posjetitelji mogu koristiti i osobna računa koja se nalaze u Makerspaceu koprivničke knjižnice.

Mjesečne aktivnosti bit će organizirane za posjetitelje, a prva se očekuje već u studenome. To je tema Zapleši s Dashom pa posjetitelje uz, redovitu opremu, očekuju Dash, Dot i Ozobot, mali roboti koje će moći isprobati zahvaljujući posudbi Goethe Instituta Kroatien.

Prosinac će biti u znaku LEGO robotike pa će posjetitelji moći sudjelovati u osmišljavanju raznih kreativnih aktivnosti. Uz redovite knjižnične programe koji će se održavati u ovom prostoru, posjetitelji mogu očekivati i povremene kreativne radionice, radionice robotike, 3D printanja, korištenja digitalnih kreativnih alata i slično.

Prostor će se moći rezervirati i koristiti i izvan ovog vremena prema dogovoru s knjižničarima, a može se i unajmiti za komercijalne aktivnosti. Sve rezervacije i potrebne informacije mogu se dobiti putem maila makerspace@knjiznica-koprivnica.hr.

– Prostor je uređen zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture i medija RH te Grada Koprivnice, a posebno smo zahvalni IRIM-u na doniranoj opremi i edukacijama knjižničara, Goethe-Institutu Kroatien na stalnoj potpori i suradnji i Obrtničkoj školi Koprivnica na pomoći u uređenju prostora – poručili su iz knjižnice.

FOTO Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportski stil za vruće dane

Jednostavan, sportski stil pun je pogodak za šetnju u ove vruće dane!  Izvrsno odabran slamnati šešir najšarmantniji je modni dodatak ove zamišljene ljepotice. Snimio: Nikola

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI