Knjižnica u Koprivnici pomaže osobama s oštećenjem vida

Koprivnička Knjižnica kontinuirano razvija svoju uslugu za osobe s oštećenjem vida ili poteškoća u čitanju, pa je tako pružila mogućnost upoznavanja i posudbe tzv. Asistivne tehnologije ili pomagala za čitanje. Radi se o reproduktoru zvuka i jednom prijenosnom džepnom povećalu. Nabavu ovih prilično skupih pomagala nabavila je zahvaljujući Ministarstvu kulture i medija RH te Grada i vlastitih izvora. Stručnu pomoć pri odabiru pružila je Udruga slijepih naše županije.

Pomagala su namijenjena djeci i odraslima s oštećenjem vida, među kojima je najviše starijih osoba koje zbog dobi gube sposobnost čitanja. U Knjižnici se ova pomagala mogu i isprobati, a uskoro i posuditi uz prethodnu poduku kako ih koristiti. Ona je individualna i prijava je besplatna uz prethodni dogovor termina susreta u knjižnici ili u domovima za starije i udomiteljskim domovima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI