Knjižnica u Virju osigurala građu za slijepe i slabovidne osobe

Podravski list profile

Narodna knjižnica Virje sklopila je ugovor o suradnji s Hrvatskom knjižnicom za slijepe i odsad je u mogućnosti za svoje korisnike i mještane osigurati građu za sve koji ne mogu čitati standardni tisak. Svi mještani Virja koji imaju teškoće u čitanju standardnog tiska mogu u Knjižnici nabaviti građu na brajici te zvučnu i građu u Daisy XML formatu.

-Financijska sredstva s kojima nabavljamo knjige i drugu građu nisu dovoljna za nabavu posebnih formata i medija pa nam ova suradnja omogućuje nešto što sami nikako ne bismo uspjeli. Ova suradnja nije značajna samo za slijepe i slabovidne nego i za osobe sa disleksijom i sličnim teškoćama, a u toj skupini najugroženija su upravo djeca – kaže Ivanka Ferenčić Martinčić, ravnateljica Narodne knjižnice Virje.

FOTO: Narodna knjižnica Virje

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti