KOBNA NOĆ Poznaniku zabio nož u vrat, oštrica je ušla šest centimetara: Ničega se ne sjećam

- Tražio sam mobitel, a na šanku ili stolu uzeo sam nož. Nisam ga imao nikakvu namjeru ozlijediti, no došlo je do naguravanja - kazao je na sudu optuženi Siniša Igrec


Autor: podravski.hr — 25.11.2017. / 14:25 Crna kronika

Nakon ranjavanja policajci su bili zatvorili prilaz kafiću u Peterancu

Siniši Igrecu (40) iz Drnja pored Koprivnice, optuženom da je 13. kolovoza prošle godine nožem pokušao ubiti poznanika Sinišu Šimpovića u WC-u mjesne “sportske” birtije u Peterancu, počelo je suđenje na Županijskom sudu u Varaždinu.
Prema optužnici, Igrec se nakon tjelesnog sukoba sa Sinišom Šimpovićem, pod utjecajem alkohola od 1,99 promila, oko 20 sati vratio u kafić Crn-bel kod igrališta NK Panonije u Peterancu, ponovno se potukao s njim i nožem ga piknuo u vrat. Ubod noža promašio je vitalne žile, a oštricu je Igrec, tvrde tužitelji, zabio šest centimetara duboko u vrat tako da Šimpovića samo pukim slučajem nije na mjestu ubio. Napadaču Igrecu nakon toga nož je uzela supruga Emina Igrec koja se također nalazila u kafiću. Ona je, podsjetimo, nakon napada i sama bila kazneno prijavljena zbog skrivanja noža, no tužitelji su nakon istrage odustali od njenog daljnjeg kaznenog progona.
Siniša Igrec je nakon pokušaja ubojstva uhićen i završio je u istražnom zatvoru. Tijekom istrage rekao je da se zbog alkoholiziranosti ne sjeća detalja. Opisao je kako se potukao sa Šimpovićem i dobio batine. Sa suprugom je otišao kući, no zbog ozljeda glave htio je na hitnu pomoć. Kako mu je u kafiću ostao mobitel, vratio se po njega.
– Tražio sam mobitel, a na šanku ili stolu uzeo sam nož. Nisam imao nikakvu namjeru ozlijediti Šimpovića. No, kako je došlo ponovno do naguravanja, mahao sam nožem, otišao do ženskog WC-a gdje je on bio i ozlijedio sam ga. Kako, ne znam – ispričao je istražiteljima tijekom istrage optuženi Igrec.
– Cijelo vrijeme smo sučelice stajali i međusobno se naguravali. Nožem sam ga htio uplašiti s tim da je u jednom trenutku došla moja supruga i nož mi iščupala iz ruke – branio se istražiteljima tijekom istrage Siniša Igrec.
Konobarica Marina Kopričanec rekla je kako je Siniša Šimpović napao imenjaka Igreca, koje obojicu poznaje iz viđenja, odmah nakon što se Igrec pojavio u birtiji. Konobarica je potvrdila kronologiju sukoba Igreca i Šimpovića nakon što se Igrec drugi put sa suprugom vratio u Crn-bel. Rekla je da su se sukobili u ženskom WC-u s tim da je nekoliko udaraca Šimpoviću zadala i njoj tada nepoznata osoba koja je bila u društvu s Igrecom.
Druga svjedokinja, Helena Mlinarić, rekla je kako se u kafiću Crn-bel slavio rođendan konobarice Marine. Bila je prisutna prvom sukobu Igreca i Šimpovića i opisala ga je ‘kratim i žestokim’. U jednom su trenutku nakon ‘šaketanja’ pali na pod te se udarali i hrvali, a netko od gostiju ih je razdvojio. Dobro je vidjela sukob u ženskom WC-u, ali nije mogla reći tko je koga točno i kako udarao. Sam Siniša Šimpović koji je dao iskaz i kao svjedok, priznao je oba sukoba s Igrecom s tim da je porekao da ga je on izazvao. Rekao je kako je razdvajao Igreca i drugog gosta kafića i da su se onda potukli. Igrec je otišao, a on je, kako je rekao, nastavio piti u kafiću. Navečer mu je prišla vlasnica kafića Ankica Vranar i rekla mu da se sakrije u ženski WC, što je on i učinio. U kafić se vratio Igrec i s njemu nepoznatom ženom ga pronašao i napao.
– U jednom trenutku sam se okrenuo i nakon toga osjetio toplinu s lijeve strane leđa. Čuo sam i viku “s nožem si ga”. Rukama sam se uhvatio za vrat i izašao iz WC-a. Nisam vidio čime me Igrec ozlijedio, no u bolnici sam bio sljedećih deset dana – rekao je istražiteljima Šimpović.
Istražitelji su ispitali i vlasnicu kafića koja je potvrdila da je Šimpovića poslala na WC da izbjegnu drugi sukob. No, neuspješno. Igrec je ušao, kako je rekla, u ženski WC i napao Šimpovića.
– Nisam vidjela što se događalo u WC-u jer sam izašla na terasu i pozvala policiju. Kad sam se vratila, vidjela sam supružnike Igrec kako odlaze automobilom, a Marina i Zlatko Cmrk su Šimpoviću, koji je nepokretno ležao kod peći, pružali pomoć.
Emina Igrec, supruga optuženog Siniše, rekla je kako nije mogla zaustaviti krvarenje ispod suprugova oka kada joj se vratio kući u Drnje oko 19 sati te večeri. Krenuli su u bolnicu, no suprug je odlučio potražiti mobitel pa su navratili u kafić Crn-bel. Kada je ušla u WC, za razliku od ostalih svjedoka, ona je vidjela kako Šimpović udara njezina muža Sinišu Igreca. Htjela je spriječiti sukob te je i sama nekoliko puta udarila Šimpovića nogom.
– U međuvremenu su se našli u klinču i tada sam vidjela krv, a u ruci mog supruga nož s dignutom rukom iznad ramena tog muškarca s kojim se sukobio. Htjela sam mu ga uzeti, no i sama sam se porezala. Otišli smo kući, no zaustavili su nas policajci. Nož sam nakon toga sakrila u travu – priznala je istražiteljima Emina Igrec, supruga okrivljenog Siniše. Na raspravi održanoj u ponedjeljak u Varaždinu svjedočio je i Zlatko Cmrk, gost kafića koji je također vrlo dobro vidio što se događalo. Oštećenog Šimpovića opisao je vrlo pijanim i nasilnim te da je i njega pokušao napasti. Šimpović mu se ispričao i rekao mu da ga nije prepoznao. Vrlo detaljno je opisao i događaje nakon ranjavanja.
– Šimpović je nedugo nakon Igreca izašao iz WC-a i srušio se na pod kod peći. Prva mu je priskočila Marina Kopričanec koja je viknula da joj netko pomogne zaustaviti krvarenea. To sam učinio nekom krpom. Šimpović nije bio u nesvijesti, bio je vrlo nemiran i bacao se po podu – kazao je sucu Tomislavu Brđanoviću Zlatko Cmrk koji je nakon toga prekinuo raspravu i novu zakazao za mjesec dana. (ke)
FOTO: VALENTINO ŠTEFANEK