Kod Koprivnice: Nećak napao baku i ujaka, baka ga uhvatila za kosu i bijesno grebala

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Težak obiteljski sukob dogodio se u večernjim satima krajem lipnja u jednom mjestu nadomak Koprivnice. Mladić (21) napao je svog nećaka (19) te ga je više puta udario šakama u predjelu tijela.

Nećakov odgovor bio je žestok. Ujaku je uzvratio salvom udaraca koji su sijevali po njegovoj glavi i tijelu tako da ga je pritom i lakše ozlijedio. No, to nije bilo sve. Mladić je nakon okršaja s ujakom napao i svoju baku (55) koju je primio rukom za vrat i gurnuo je tako da je nesretna žena pala na pod. No, baka nije mogla ostati mirna na napad koji je pretrpjela, tako da je dohvatila svog unuka, uhvatila ga za kosu i izgrebla.

Obiteljski ‘kuršlus’ smirila je koprivnička policija čiji su službenici stigli na mjesto obiteljskog nasilja i prekršajno prijavili sudionike. Optužnim prijedlogom nedavno se bavila sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici Dubravka Končar Brodarić. Razmjerno sudjelovanju u makljaži, nećak je prošao najgore, mora platiti 3300 kuna kazne.

Njegova baka mora platiti 1200, a ujak 900 kuna kazne. Ako u roku od mjesec dana svaki od okrivljenika uplati dvije trećine kazne (nećak 2.200, baka 800, a ujak 600 kuna), sud će im kaznu smatrati uplaćenu u cijelosti. Svaki od okrivljenika mora podmiriti i po 100 kuna sudskih troškova. Okrivljenici su mogli daleko gore proći.

Mogli su biti kažnjeni i zatvorom, no zbog vrste i težine prekršaja te stupnja odgovornosti, sutkinja im je još i ublažila novčanu kaznu kojom ih je kaznila. Kako se navodi u presudi, ujak dosad nije prekršajno kažnjavan zbog obiteljskog nasilja, dok su nećak i baka pravomoćno osuđivani ponavljači tog nedjela.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI