Kod Koprivnice uhićen turist koji je krenuo na plažu Zrće na Pagu. Nosio je nešto što nikako nije smio…

Koprivnička policija uhitila ga je u petak na graničnom prijelazu Gola


Autor: podravski.hr — 03.07.2018. / 11:10 Crna kronika

Granični prijelaz Gola kod Koprivnice

Muškarac (33) završio je u istražnom zatvoru jer je na graničnom prijelazu s Mađarskom pokušao u Hrvatsku unijeti 83,5 grama marihuane, preciznu digitalnu vagu i baterijsku drobilicu za marihuanu. Koprivnička granična policija uhitila ga je u petak na prijelazu Gola.
Kako neslužbeno doznajemo, čovjek se s marihuanom zaputio na plažu Zrće na Pagu. Istražiteljima je navodno ispričao kako je droga bila za njegovu osobnu upotrebu, a vagu je imao u automobilu jer je prilikom kupnje trave samo htio provjetiti težinu kako ga prodavatelji ne bi ‘zeznuli’. Ipak, istražna sutkinja nije mu povjerovala pa ga je zadržala u pritvoru.
Prema grubom izračunu, na Zrću bi ta količina marihuane u preprodaji postigla cijenu od desetak tisuća kuna.
Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici priopćilo je danas kako je provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Slovačke zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
– Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak prilikom ulaska u Hrvatsku na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Gola u osobnom automobilu držao 83,5 grama droge marihuane namijenjene daljnjoj prodaji te preciznu digitalnu vagu i baterijsku drobilicu za marihuanu. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega – priopćili su koprivnički tužitelji. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF