Kojoj prognozi vjerujete? Pogledali smo kakvo će vrijeme biti u našoj županiji i opet ništa ne znamo

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Kiša samo što nije, a ako ste na otvorenom pazite se grmljavine”. Koliko puta smo čuli prognozu stručnih meteorologa i na kraju se našli u situaciji da ponovno palimo klimu “jer, ne da se disati”.

Tako je bilo i prekjučer, sve je “mirisalo” na ljetno nevrijeme, no od kiše ni “k”. Odlučili smo prognostičarima dati novu priliku i provjeriti što kažu za dane pred nama. U jednom se, manje više, svi slažu, a to je da danas ne bi trebalo biti oborina. Ili?

Državni hidrometeorološki zavod DHMZ u svojoj prognozi do vikenda ne vjeruje da će se temperature znatno spustiti, dok popularni Norvežani yr.no najavljuju pad celzijevaca na 23 stupnja u subotu. Kiše bi, prema svima, očito trebalo biti sutra, no ovisno o izvoru, temperature će padati od 2 ili 3 pa do osam stupnjeva. Kod nekih se očekuju grmljavine, kod nekih ne, a i satnica kad bi promjena trebala stići ne paše.

Naravno, ljetne promjene su brze i neočekivane, pogotovo one lokalnog tipa i nemoguće je prognozirati sa 100-postotnom sigurnošću. Pa, onda postavljamo pitanje, vjerujete li uopće u prognoze, ako da koje?

Evo što kaže DHMZ
Popularni accuweather ima svoje mišljenje…
Navodno među najpouzdanijima, norveški yr.no
Pljusak.com preuzima prognozu od yr.no

FOTO Screenshot

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI