KOLEKTIVNI PREGOVORI Radnicima jednokratna nagrada od tisuću kuna i do 25 posto veća primanja

Na maloprodajnim mjestima zaposleno je oko 2500 radnika. U tijeku je natječaj za sezonske radnike


Autor: podravski.hr — 13.03.2019. / 14:05 Aktualno

Radnicima INA Maloprodajnih servisa od travnja će se povećati mjesečna primanja i do 25 posto. Rezultat je to kolektivnih pregovora između INA MS-a, Sindikata naftne djelatnosti INAŠ i Sindikata naftnog gospodarstva, priopćeno je danas iz INA-e.

“Radnicima u najnižim i srednjim platnim razredima povećat će se mjesečna primanja za 14 do 25 posto kroz povećanje osnovne mjesečne plaće i uvođenje mjesečnog dodatka, dok se za radnike u višim platnim razredima i voditelje uvodi mjesečni dodatak. Uvodi se i novi sustav stimulacije s ciljem povećanja prodaje i adekvatnog nagrađivanja najboljih radnika. Novim sustavom stimulacija radnici će moći ostvariti viši iznos kvartalne stimulacije kroz višu stopu bonusa i veći postotak isplate bonusa. Pored toga, svim INA MS radnicima bit će u ožujku isplaćena i dodatna nagrada u iznosu od 1000 kn neto”, ističu u INA-i.

Na maloprodajnim mjestima zaposleno je oko 2500 radnika. U tijeku je natječaj za sezonske radnike (Portal za zapošljavanje) jer se svake godine tijekom turističke sezone zapošljavaju novi radnici koji, po završetku sezone, imaju priliku postati stalni INA-ini zaposlenici, zaključuju.

FOTO: INA