Koliko nam je sunca dovoljno?

Odgovor na to pitanje ovisi o mnogo faktora: dobi, prehrani, mjestu stanovanja, tipu kože, povijesti bolesti itd. Općenito se smatra da je pet do 15 minuta dovoljno da izvučete maksimum iz sunca, a da ne uzrokujete zdravstvene probleme, ako ste tamnoputi, do maksimalno 30 minuta. Ako želite duže boraviti na suncu, adekvatno pripremite tijelo za sunce.

Da biste se pravilno zaštitili od sunca, trebate saznati kakav tip kože imate, a s pripremama kože treba početi na vrijeme, prije samog izlaganja suncu.

Izbjegavajte razdoblja između 11 i 16 sati, a ako morate boraviti na suncu baš u to vrijeme, osim zaštitnih krema obavezno nabavite prikladnu odjeću od prozračnih materijala koja štiti od sunca, poput šešira, kapa, laganih košulja, svijetlih boja te neizostavnih sunčanih naočala.

Izvor: centarzdravlje.hr // Foto: freepik.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI