Kolumnist Podravskog: Evo vam šest sebičnih razloga da ne dobijete koronu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Ako ne marite za svoje i tuđe zdravlje, ako vas nije strah dobiti po život opasne zdravstvene komplikacije, ja vam iz svog osobnog iskustva nudim neke poglede na koronavirus zbog kojih bi vam se korona mogla ipak činiti neprihvatljiva i koji bi vas mogli nagnati da ipak pazite na sebe i druge. Možda će ovaj tekst presuditi da stavite maske, perete ruke i pazite malo više. Naravno, ništa nije sto posto garancija jer i sam pisac ove kolumne (ja) dao je doslovce sve od sebe, a ipak ga je korona ‘safatala’.

Uz poštivanje svih mjera, nekako je virus i njega dotakao makar je svima izgledao još od proljeća kao tutlek jer je nosao masku naokolo i šprickao ruke prije i poslije ulaska u dućan. No, mudar je taj virus i borba se protiv njega nastavlja. Evo nekolicine razloga koji bi mogli pomoći vašem egu da stavite masku na nos.

Razlog prvi ….

Pogledajte se u dušu i priznajte sebi želite li da vam netko u nos gura štapić s vaticom koji bi svojom dužinom zadovoljio mnoge čitateljice (bog mi dušu prosti, a ujedno imate osjećaj da vas po mozgu tipka. Ako to nije dovoljan razlog, ja ne znam.

Evo drugi razlog …

Jeste li svjesni što uopće znači „bliski kontakt“ ? To nije samo pusto nabrajanje ljudi na koje ste kihnuli u Lidlu, već se tu mora prijaviti i neka izvanbračna veza. No znam, neki bi se pohvalili, ali budite spremni podnijeti dok i vaš partner/partnerica ili bračni drug isto otvore dušu. Ako niste spremni objelodaniti sve te nove „bliske kontakte“ u svojim životima, onda stavljaj masku pod odmah!

Razlog treći…

Ovaj razlog veže se također na bliske kontakte jer mučno je nekad priznati da ustvari nemate nijednog bliskog kontakta za nabrojiti. Tužna je spoznaja da sami u goricama ispijate gemište, dok kod međaša vječno svjetlo korona-partija gori, nitko vas ni na kavu ne zove, susjedi vas ne primjećuju … Jeste li spremni na takav pogled u svoju osobnost . Naravno da niste, onda dva metra od svih i dalje.

Razlog četiri…

Dobro razmisli želiš li 10-14 dana biti sa ženom i punicom zaključan u kući, želiš li unedogled od jutra do mraka pomicati namještaj, mijenjati gumice na wc kotliću, slušati puničine priče kako si njenoj kćerkici sje** karijeru. Želi li koja od čitateljica možda isto to sa svekrvom trpjeti ?? Nema tih živaca, vjeruj, ne želiš! Peri ruke prije i poslije pranja ruku.

Razlog peti…

Znajte, ako ste u samoizolaciji kod kuće, da će vam na vrata banuti policija da vas prebroji ko piliće u gajbi i ok, mislite vi, sad tu nema nekog straha, ali zar vam treba da po selu opet krene priča kako vam je žena nanovo pokazala di vam je mjesto u zetstvu ? Zar trebaju glasine da vas policija obilazi jer ste opet „navodno“ pregazili ral kukuruza pijani ko Isus na svom Ursusu ? Naravno da ne, daleko im kuća tim lajavim jezicima niz ulicu. Pa bolje spriječiti nego liječiti i zato ne morate trčati na prve krstitke na koje ste ionako reda radi pozvani.

Razlog šesti…

Zamislite situaciju da izgubite osjet mirisa i okusa te vam žena /muž tjedan dana vodu toči umjesto rakije. Jesi li spreman na to, dragi čitaoče?

Ako vam od ovog razloga ne bude jasno, onda možda bolje da vas odmah stave na respirator.

Dalo bi se još mnogo finih nijansi i razloga nabrojiti, no mislim da je za sada sasvim dovoljno da vam se ipak malo uvuče pod kožu respekt za ovaj virus.

Meni je osobno bilo baš zgodno kad mi je epidemiolog na telefon rekao da nek’ držim distancu od supruge, a ja velim – „pa doktore, nakon 20 godina braka, zar to nije normalno?“- mislite da nije čula, eto mi sad, izoliran sam do daljnjega makar sam od korone izliječen.

Pazite se i pamet u glavu.

Vladek Antolaš Mastermind
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI