Komunalac i mališani iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” obilježili Svjetski dan voda

Dječji vrtić “Tratinčica”, skupine Bubamare, s odgajateljicama Margaretom Cahunek, Šteficom Kraljić i Sanjom Petković danas je posjetio Gradsku tržnicu povodom obilježavanja Svjetskog dana voda.

Dječica su izradila eko plakate na temu “Čuvajmo vode” i svim prisutnima otpjevali pjesmicu o vodi čime su podsjetili građane koliko je važno brinuti se o ovom neophodnom resursu bez kojeg bismo mogli ostati.

Djelatnici komunalca su, uz odgajateljice, održali i kratku edukaciju o konzumaciji i očuvanju pitke vode te su upozorili na probleme zagađenja i nedostatka pitke vode u brojnim zemljama.

Na svojim plakatima mališani s pokazali što njima znači voda te su podsjetili koliko je na svijetu zapravo malo pitke vode zbog čega se ona smatra najvažnijim prirodnim resursom. Upravo zato bilo je važno djecu od najranije dobi upoznati s racionalnim korištenjem pitke vode te načinima na koji ju svakodnevno mogu štedjeti.

Foto Komunalac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI