Komunalac se zadužuje za školsku sportsku dvoranu pa radovi mogu neometano krenuti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sad je sasvim jasno kako i na koji će se način financirati gradnja sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester – zaduženjem, i to Komunalca na 12,5 milijuna kuna. Ova odluka bit će jedna od ključnih na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, koju ćete moći pratiti uživo putem interneta.

– Komunalac obavlja djelatnosti upravljanja i održavanja sportskih građevina na području Grada, a Grad je većinski suvlasnik Komunalca – pojašnjenje je zašto baš ova komunalna tvrtka ide u zaduženje na 15 godina kod Podravske banke, uz godišnju kamatu od 1,85 posto i uz jamca Grad Koprivnicu.  Nije to jedino zaduženje koje će biti pred gradskim vijećnicima. Naime, i Grad Koprivnica ide u kratkoročno zaduženje od 10 milijuna kuna. Planiraju to vratiti kroz godinu dana uz kamatu 0,67 posto kod Privredne banke.

Gradnja sportske dvorane sada može neometano krenuti u realizaciju

– Želimo osigurati sredstva za financiranje tekućih potreba za likvidnošću – pojašnjenje je ovog zajma iz gradske uprave, no koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić ističe kako se ne radi o tome da Grad nema sredstava za funkcioniranje, nego treba predfinancirati neke EU projekte te kako kasne određene državne isplate, a vremena za čekanje nema. Dodajmo i kako će na sutrašnjem Gradskom vijeću biti govora i o izvršenju proračuna za prvu polovicu godine, kao i o radu gradonačelnika Jakšića. Raspravljat će se i o poslovanju gradskih poduzeća i ustanova, škola, vrtića… Jedno od izvješća bit će i ono Komunalca za 2019. godinu, koja je završila u plusu 304.000 kuna te je premašen poslovni plan za čak sedam milijuna kuna. Da je lanjska godina bila dobra govori i podatak kako su prihodi od prodaje porasli u odnosu na 2018. s 34 na skoro 43 milijuna kuna pa se rast troškova na kraju nije osjetio.

Počasnim građaninom Koprivnice bit će proglašen Dr. Dragutin Feletar

Rođeni Velikootočanin, dr. Dragutin Feletar, bit će proglašen počasnim građaninom Koprivnice. Glasanje će biti na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća i vrlo vjerojatno će odluka biti jednoglasna.

Dr. Dragutin Feletar bit će proglašen počasnim građaninom

„Dragutin Feletar pripada među najplodnije hrvatske pisce geografske, povijesne, demografske, etnološke i kulturološke literature. Dosad je u domaćoj i stranoj periodici objavio preko 130 znanstvena i više od 110 stručnih radova. Autor je oko 75 znanstvene i stručne knjige, te više od 23 udžbenika iz geografije za osnovne, srednje škole i fakultete, te više knjiga iz književnosti“, piše u obrazloženju ovog prestižnog priznanja.

Uz titulu počasnog građanina, bit će podijeljeno još 15-ak medalja zaslužnim pojedincima i nekoliko plaketa udrugama i firmama za iznimna postignuća i promociju Koprivnice. Dodjela će, nadamo se, biti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada 4. studenoga.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI