Komunalac u suradnji s konzervatorima ruši vrlo stara, ali opasna stabla

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Djelatnici Komunalca, prema projektu revitalizacije koprivničkog Gradskog parka, tijekom tjedna će ukloniti četiri stabla kojima je zbog starosti ili bolesti narušena stabilnost pa postoji mogućnost da ih sruši jak vjetar.

-Nakon uklanjanja slomljenog stabla javora u aleji od paviljona prema Frankopanskoj ulici, uz sve dozvole Grada Koprivnice i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Bjelovaru, uklonjeno je stablo čuge, suho stablo koje se u potpunosti osušilo i dva stabla javora u aleji od paviljona prema Frankopanskoj ulici – navode iz Komunalca i dodaju kako se stabla javora nalaze se uz stazu, a budući da im je deblo u jako lošem stanju, postojala je opasnost da se sruše na stazu.

Dodajmo i da će tijekom tjedna zaposlenici Komunalca ukloniti i stablo kestena na početku šetnice uz Zrinski trg od strane Nemčićeve.

-Kesten je posađen 1908. godine i vijek trajanja mu je pri kraju, a na njemu su se pojavile i gljive te bakterije koje su ubrzale proces truljenja deblja i otpadanja kore. Sva uklonjena stabla bit će zamijenjena novim sadnicama, a sav drvni materijal od uklonjenih stabala zbrinut je na kompostištu u Herešinu – otkrivaju u Komunalcu.

FOTO Komunalac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI