Komunalci se opremili: Stiglo milijun kuna vrijedno vozilo

Tvrtka Lukom d.o.o. bogatija je za još jedno novo specijalno komunalno vozilo koje je preuzeto u petak u prostorima tvrtke. Vozilo je nabavljeno u postupku javne nabave u sklopu projekta ‘Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada’, koji je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda.

Za najpovoljnijeg je ponuditelja provedenom javnom nabavom izabrana kompanija Tehnix iz Donjeg Kraljevca. Riječ je o novom kamionu Mercedes-Benz s posebnom nadogradnjom zapremine 16 kubičnih metara s potisnom pločom i razvijenim mehanizmom za podizanje i pražnjenje spremnika otpada. Vozilo je to ukupne vrijednosti 1.094.000,00 kn bez PDV-a čija je nabava s gotovo 85 posto sufinancirana bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije. Nabavljenim vozilom unaprijedit će se sustav prikupljanja, prijevoza i odlaganja te daljnje obrade otpada.  Osim nabave komunalnog vozila i edukacije djelatnika za rukovanje njime, kroz projekt je već održana uvodna konferencija projekta, a također su izrađeni i promotivni te edukativno-informativni materijali koji će biti dostupni građanstvu i na internetskoj stranici Lukom d.o.o. Ludbreg.

Buduća aktivnost u projektu je održavanje radionica za djecu u vrtićima i osnovnoj školi, a sve navedeno predstavlja politiku i misiju tvrtke Lukom d.o.o. da se problematika otpada približi sveopćoj javnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI