Komunalije će graditi novu zgradu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gradski vijećnici dali su zeleno svjetlo da gradska tvrtka Komunalije, zadužena za distribuciju vode, krene u postupak izgradnje nove poslovne zgrade. U zgradi na Radničkoj cesti, naglašava gradonačelnik Hrvoje Janči, uz upravu i administrativne službe Komunalija, smješteni su i uredi gradskih tvrtki Komunalije – plin i Komunalne usluge Đurđevac. Kako bi se osigurao odgovarajući prostor za njihov rad, nužno je izgraditi novu poslovnu zgradu.

– Naše Komunalije uskoro očekuje spajanje s vodnim područjem Bjelovar i kako bismo imali reprezentativan objekt i prostor da ljudi ostanu raditi u Đurđevcu, nužno je izgraditi novu zgradu. Trenutno se za lokacije razmatraju nekretnine naših komunalnih tvrtki u širem gradskom središtu. Naše su tvrtke i kreditno sposobne da se kroz kredit osiguraju potrebna sredstva za izgradnju – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Iako u obrazloženju gradonačelnik nije naveo točne lokacije za izgradnju nove poslovne zgrade, doznali smo da su u igri Zadružni dom u Ulici Đure Basaričeka, koji su od posrnule Nature Milk kupile Komunalne usluge Đurđevac, te zemljište nasuprot gradske tržnice u vlasništvu Komunalija.

Na šturo obrazloženje o lokaciji za gradnju poslovne zgrade osvrnuo se Rajko Gašparić, šef đurđevačkog HDZ-a.

– Nemam ništa protiv da se gradi poslovna zgrada, ali bismo mi vijećnici ipak o tome trebali dobiti opširnije informacije – naglasio je Rajko Gašparić. Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća, odgovorio je da je to početni korak te kad Komunalije odrede sve detalje o gradnji, da će gradski vijećnici na vrijeme biti upoznati s cijelim projektom.

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI