Komunalne usluge planiraju rušenje zgrade koju su platili 2,2 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zadružni dom u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu, koji je prije godinu i pol kupila gradska tvrtka Komunalne usluge Đurđevac, sve više propada, piše u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravski list.

Nakon propadanja Poljoprivredne zadruge Đurđevac, Dom se više ne koristi, kao ni mala dvorana koja je svojevremeno bila na raspolaganju borilačkim klubovima za treninge. I prostor trgovine u sklopu Doma od lani je ostao prazan, a kompletnu zgradu načeo je zub vremena pa vapi za obnovom.

Komunalne usluge Đurđevac Dom su kupile za 2,2 milijuna kuna od posrnule Nature Milk i prvotni je plan bio da se u Ulicu Đure Basaričeka presele administracije i uprave gradskih komunalnih tvrtki. No, za preseljenje je nužno obnoviti zgradu, a troškovnik je pokazao da bi uređenje kompletnog Doma koštalo oko šest milijuna kuna. 

– Troškovi obnove su preskupi, a i s obzirom na trenutnu korona-krizu, definitivno nije razdoblje u kojem se može računati na ulaganja u Zadružni dom. Skupština tvrtke donijet će odluku što će se učiniti sa Zadružnim domom – kaže Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac.

Neslužbeno smo doznali da aktualna gradska vlast sve više razmišlja o rušenju Zadružnog doma i gradnji nove zgrade u koju bi se preselile administracije i uprave gradskih komunalnih tvrtki. Gradnja nove zgrade, kažu naši izvori, bila bi isplativija od obnove postojećeg Doma i dugoročnije rješenje, a i novi objekt bolje bi se uklopio u vizuru samog gradskog središta. No, za konačnu odluku čekaju se novi izbori nakon kojih bi se krenulo u rušenje jer bi najava rušenja prije samih izbora mogla podići pobunu dijela građana za koje je Zadružni dom jedan od simbola Đurđevca.

– Nije isključena ni mogućnost da se zgrada proda, no za takvu odluku čeka se povoljnija situacija na tržištu nekretnina, kao i investitor koji bi bio spreman platiti viši iznos od 2,2 milijuna kuna koliko su Komunalne usluge Đurđevac izdvojile za kupnju – kaže naš izvor.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI