Komunalni redar dobiva plaću, ali ne radi svoj posao

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčanin Valent Vranko iz Ulice Matije Gupca već duže muku muči sa zapuštenim imanjima u svom susjedstvu. Na oba susjedna imanja nitko ne živi, a ni vlasnici ne vode brigu o kućama i dvorištu zbog čega, kaže Valent, svako malo nastaju štete na njegovu imanju.

– S jednog imanja se srušila ograda koja je pala na moj koš za kukuruz, a s drugog krošnja stabla stalno uzrokuje štetu na krovištu mog štaglja. Upozorio sam vlasnike tih imanja da počnu voditi brigu, ali nijedan nije napravio ono što mu je dužnost – priča nam Valent Vranko.

Pokušao je sam urediti krošnju stabla koje mu zadaje probleme, ali vlasnik susjednog imanja nije mu dopustio da “dira” njegovo “drvo”. Dodatni problemi nastaju i u sezoni vegetacije kad na imanjima rastu ambrozija i razno visoko raslinje.

– Ne pamtim kad je jedno od tih imanja pokošeno. Pred kraj ljeta će se visoko raslinje sigurno širiti i na moje imanje i to mi također smeta. Odluka o komunalnom redu jasno nalaže da vlasnici moraju voditi brigu o svojim imanjima, ali to kod nas očito za pojedince ne vrijedi – kaže Valent Vranko.

Valent Vranko već duže upozorava na zapuštena imanja u svom susjedstvu

Na zapuštena imanja Valent je upozorio i komunalnog redara. No, i to upozorenje nije riješilo njegov problem, a sumnja da su vlasnici dobili novčanu kaznu koju bi trebali zbog svoje nebrige.

-Komunalni redar živi deset kuća dalje od mene i dobro zna i vidi kako izgledaju imanja oko mene. Očito je on samo na platnom popisu Grada i ne radi svoj posao – kaže Valent Vranko. Kontaktirali smo vlasnike imanja u susjedstvu Valenta Vranka koji kažu da će riješiti nastali problem. Na naš upit poslan gradskoj upravi vezan uz postupanje komunalnog redara nismo dobili odgovor.

Foto Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI