Komunalni redar dobiva plaću, ali ne radi svoj posao

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčanin Valent Vranko iz Ulice Matije Gupca već duže muku muči sa zapuštenim imanjima u svom susjedstvu. Na oba susjedna imanja nitko ne živi, a ni vlasnici ne vode brigu o kućama i dvorištu zbog čega, kaže Valent, svako malo nastaju štete na njegovu imanju.

– S jednog imanja se srušila ograda koja je pala na moj koš za kukuruz, a s drugog krošnja stabla stalno uzrokuje štetu na krovištu mog štaglja. Upozorio sam vlasnike tih imanja da počnu voditi brigu, ali nijedan nije napravio ono što mu je dužnost – priča nam Valent Vranko.

Pokušao je sam urediti krošnju stabla koje mu zadaje probleme, ali vlasnik susjednog imanja nije mu dopustio da “dira” njegovo “drvo”. Dodatni problemi nastaju i u sezoni vegetacije kad na imanjima rastu ambrozija i razno visoko raslinje.

– Ne pamtim kad je jedno od tih imanja pokošeno. Pred kraj ljeta će se visoko raslinje sigurno širiti i na moje imanje i to mi također smeta. Odluka o komunalnom redu jasno nalaže da vlasnici moraju voditi brigu o svojim imanjima, ali to kod nas očito za pojedince ne vrijedi – kaže Valent Vranko.

Valent Vranko već duže upozorava na zapuštena imanja u svom susjedstvu

Na zapuštena imanja Valent je upozorio i komunalnog redara. No, i to upozorenje nije riješilo njegov problem, a sumnja da su vlasnici dobili novčanu kaznu koju bi trebali zbog svoje nebrige.

-Komunalni redar živi deset kuća dalje od mene i dobro zna i vidi kako izgledaju imanja oko mene. Očito je on samo na platnom popisu Grada i ne radi svoj posao – kaže Valent Vranko. Kontaktirali smo vlasnike imanja u susjedstvu Valenta Vranka koji kažu da će riješiti nastali problem. Na naš upit poslan gradskoj upravi vezan uz postupanje komunalnog redara nismo dobili odgovor.

Foto Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI