‘KOMUNIST U DUŠI’ Zizo Zagrajski: Hodža iz Doboja spasio mi je desnu nogu i ne znam kako to objasniti

Poznat je i kao sudionik dviju afera, one s kreditima doktorice Mire Božičević-Radaković i one s kupnjom autobusnog kolodvora


Autor: podravski.hr — 16.02.2018. / 11:58 Aktualno

Zvonko Zagrajski Zizo, veteran koprivničkog SDP-a

Komunist koji je ušao u veliko kapitalističko ulaganje. Ateist kojemu je muslimanski hodža spasio život. Profesor filozofije koji je diplomirao na starogrčkim sofistima, a bavio se ne baš sofisticiranom vožnjom autobusa po cijeloj Europi, u kotače stavivši nekoliko milijuna kilometara.
Sve je to Zvonko Zagrajski, šef koprivničkog SDP-a u 90-ima i bivši ravnatelj gimnazije. Poznat je i kao sudionik dviju afera, one s kreditima doktorice Mire Božičević-Radaković i one s kupnjom gradskog autobusnog kolodvora. Veli kako mu je zbog svega što se događalo tih godina jako narušeno zdravlje. Među ostalim, liječnici su mu najavili amputaciju desne nogu u kuku. Tražeći bilo kakvu alternativnu mogućnost, naišao je na internetu na informacije o muslimanskome hodži iscjelitelju iz okolice Doboja i otputio se k njemu.
– Nakon tri dana maknuo mi je bol, koja je dotad bila nepodnošljiva. Napisao je zapis, stavio ga u vodu iz triju izvora, to sam pio 21 dan triput dnevno, a jedan zapis sam nosio u amajliji oko vrata. Hožda mi je rekao kako ima poseban dar od Boga za liječenje ljudi. Ne znam kako to protumačiti, ali ja danas imam nogu – ispričao je Zagrajski.
Danas živi mirnim penzionerskim životom koji povremeno razbije koja autobusna tura te pokoji odlazak na sud zbog repova iz prošlosti. Kaže kako mu više nitko ne može učiniti ništa nažao, „osim da me ubije, a od toga ću se sigurno braniti“. Priznaje kako je u duši komunist i da to što se komunizam danas napada jest pogreška koja proizlazi iz nerazumijevanja.
– Ono što je bilo u Jugoslaviji, Rusiji, Rumunjskoj, to je tisućama kilometara daleko od komunizma, no to je dobro došlo ideološkim protivnicima da od riječi komunizam naprave anatemu, svetogrđe – reći će Zagrajski. (hš)
Cijeli članak pročitajte u ovotjednom Podravskom listu
FOTO: HRVOJE ŠLABEK