Konačno dobila razvod od psihički i fizički nasilnog supruga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mlada je Podravka ovih dana rastavom braka službeno prekinula agoniju koju je proživljavala sa suprugom zlostavljačem i kriminalcem. Tek dok je njezin sada već bivši dragi otišao “guliti” zatvorsku kaznu, uspjela je protiv njega pokrenuti brakorazvodnu parnicu koja je ovih dana okončana. Općinski sud joj je uz rastavu povjerio na brigu i odgoj njihovo dvoje maloljetne djece koju će njezin suprug moći viđati u dogovorenom terminu u Centru za socijalnu skrb i to samo uz stručni nadzor. Kako je naglasila u tužbi za razvod braka, postupak je supruga pokrenula dok su imali jedno dijete, a zajedno s tuženim mužem, čekala je drugo. Bračnu je zajednicu s njim prekinula nakon što je bio nasilan prema njoj, a ona je odselila roditeljima.

– Bilo je obiteljskog nasilja, intervenirala je i policija, a nasilje se nastavilo i dalje. On je bio na služenju zatvorske kazne zbog kaznenog djela koje je počinio i prije nego što smo postali supružnici. Nasilan je bio prije nego što je otišao u zatvor, a kombinirao je tjelesno i psihičko nasilje – kazala je ojađena žena i dodala kako od svibnja prošle godine nije došao pogledati svoju djecu.

– Smireni i smisleni kontakt s njim nije moguć. Njegovi telefonski pozivi svode se na maltretiranje da mu se vratim – rekla je na sudu i dodala kako je kontakt s ocem počelo odbijati i njihovo starije dijete. – On nema nikakav interes za djecu ni po pitanju uzdržavanja. Radno je sposoban, mlad i zdrav, a to što ne radi ne oslobađa ga obveze uzdržavanja djece, jer kada bi htio raditi on bi se zaposlio s obzirom da nedostaje radne snage. Živim od 2300 kuna porodiljne naknade i nisam još ostvarila pravo na dječji doplatak – kazala je žena na sudu i zatražila da se zbog povijesti obiteljskog nasilništva zakonski kontakti djece s ocem održavaju u i pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Sud joj je sve odobrio i razveo brak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI