KONAČNO Koprivnički dječji vrtići od rujna uvode važnu novost koja će se jako svidjeti svim roditeljima

Uz privatni dječji vrtić Smiješak, produženo radno vrijeme bit će i u gradskom dječjem vrtiću Tratinčica, i to na dvije lokacije. Od ravnateljice Ide Šipek doznajemo o kojim se odjelima radi


Autor: podravski.hr — 29.08.2018. / 9:30 Aktualno

Ida Šipek, ravnateljica gradskog dječjeg vrtića Tratinčica

Početkom rujna počinje nova vrtićka godina u Koprivnici, koja će razveseliti ne samo naše mališane, nego i brojne roditelje koji pate od kroničnog nedostatka vremena. Naime, nekoliko koprivničkih vrtića od jeseni će raditi do 18 sati.
Uz privatni dječji vrtić Smiješak, produženo radno vrijeme bit će i u gradskom dječjem vrtiću Tratinčica, i to na dvije lokacije. Od ravnateljice Tratinčice Ide Šipek doznajemo o kojim se odjelima radi.
– Od ovog rujna do 18 sati radit će vrtić Loptica u centru grada te Bubamara kod centralnog vrtića. Prijavili smo i središnji vrtić, no vrlo vjerojatno će produženo raditi tek od iduće godine – kazuje Ida Šipek koja ističe da klasičnog dvosmjenskog rata još neće biti.
– To mogu možda nešto veći gradovi s više djece, no prema našim kalkulacijama u Koprivnici to u ovom trenutku ne bi bilo izvedivo zbog radnih vremena roditelja i broja djece koja bi to koristila – dodaje Šipek.
Njezina kolegica, Eva Trošelj iz Smiješka navodi kako su radili anketu o dvosmjenskom radu međutim nitko se od postojećih korisnika nije za to javio.
– Dvosmjenski rad znatan je trošak i trebalo bi biti barem 20 djece da bi bio isplativ. Na produženi rad do 18 sati odlučili smo se kako bismo olakšali nekim roditeljima, a već sad su neki od njih potvrdili da im to odgovara. Cijena uprkos tome ostaje ista – rekla nam je Eva Trošelj. (ib)
FOTO: NIKOLA WOLF