KONAČNO KUPAC Mljekaru i pekaru đurđevačke Nature Agro kupuje Betoven

Partner pulskom Betovenu najvjerojatnijeće biti Križevačka mljekara koja je u vlasništvu Ivice Jajića


Autor: podravski.hr — 15.01.2013. / 12:06 Aktualno

ĐURĐEVAC – Mljekara i pekara posrnule đurđevačke Nature Agro mogle bi biti prodane u petom krugu za koji će dražbeno ročište biti održano 25. siječnja, a naši izvori tvrde da bi kupac trebala biti tvrtka Betoven iz Pule čiji je vlasnik Miodrag Grbić.
Pulska tvrtka bavi se uvozom i distribucijom prehrambenih proizvoda, a u Đurđevcu bi proizvodila sireve i mliječne proizvode za velike trgovačke lance. Partner Betovenu će najvjerojatnije biti Križevačka mljekara koja je u vlasništvu Ivice Jajića. Plan Grbića i Jajića je i pogon pekare pretvoriti u mljekaru čime bi povećali proizvodni kapacitet s kojim bi mogli zadovoljiti potrebe velikih trgovačkih lanaca, a s pokretanjem proizvodnje posao bi dobilo minimalno 30 radnika. U tvrtki Betoven nisu htjeli komentirati špekulacije o preuzimanju mljekare i pekare Nature Agro.
Za hladnjaču i voćnjak, pogon za preradu mesa i proizvodnju suhomesnatih proizvoda, silose, tvornicu stočne hrane i 550 hektara poljoprivrednog zemljišta koji su pod hipotekom Hypo banke te su ponuđeni za 74,8 milijuna kuna još nema ozbiljnih kupaca.
Izvještava: DINKO BOROZAN