Konačno optužnica: Jozinović je sam sa sobom potpisao ugovor kojim se nagradio s 1,5 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Varaždinski su tužitelji nakon podnesene kaznene prijave krim-policije PU koprivničko-križevačke završili istragu i na Županijskom sudu u Varaždinu podignuli optužnicu protiv Mladena Jozinovića, bivšeg direktora regionalnog smetlišta Piškornica.

Kako su priopćili ne otkrivajući njegov identitet, Jozinovića terete za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i  krivotvorenja.

“Okrivljenika se optužnicom tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva” – priopćili su tužitelji i dodali kako je optuženi 40-godišnjak “ugovore potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana”. Jozinovića se tereti da je na tako opisani način pribavio nepripadnu korist od gotovo 1,5 milijuna kuna. Osim toga, optuženog direktora tužitelji terete da je “radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi”, naveli su tužitelji i dodali da je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost isprava optuženog 40-godišnjeg Jozinovića, u travnju 2012. godine s njim zasnovao radni odnos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI