KONAČNO PRAVDA Zlatko: Nisam piroman, divljak i luđak! Sada svakome mogu pogledati u oči

Zlatko Markulinčić bio je optužen za izazivanje požara susjedova štaglja i krovišta kuće, sud ga je ovih dana pravomoćno oslobodio svih optužaba


Autor: podravski.hr — 19.07.2013. / 16:31 Aktualno

LUDBREG – Zanima me istina i samo istina, počeo je svoju tužnu ispovijest 45-godišnji Zlatko Markulinčić iz Komarnice Ludbreške nakon što je presudom oslobođen optužaba da je zapalio štagalj susjeda Ivana Gala i krovište kuće drugog susjeda Antuna Debeleca.
– Nakon dvije godine pakla koji sam proživljavao od mještana, primio sam u ruke presudu kojom sam oslobođen svih optužbi. Sada želim da se javno objavi kako nisam zapalio susjedov štagalj, da cijeli svijet zna da ja nisam piroman, divljak, luđak, kako su me sumještani proteklih godina nazivali – kazao je Markulinčić, inače sudionik Domovinskog rata i oboljeli od PTSP-a zbog čega uzima jaku terapiju lijekova za smirenje.
– Nakon dvije godine konačno sam dokazao i sudskim putem da nisam kriv za djelo za koje sam neopravdano optužen. Najviše me pogodilo to što sam u javnosti prozvan da sam bacio opušak u štagalj i nisam poduzeo ništa da spriječim širenje požara. To nije istina. Nisam učinio ništa od toga – ogorčen je Zlatko Markulinčić
Dvije godine, kaže, morao je živjeti sa stigmom piromana i palikuće, pa se njegovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo.
– Zašto bih, uostalom, zapalio susjedovu kuću ako je isti požar vrlo lako mogao prijeći i na moje krovište i zapaliti moju sirotinju? Optuživali su me da nisam reagirao na požar, da nisam pomagao gasiti, no to nije točno jer nisam ni znao da gori. Lijekovi koje pijem potpuno me uspavljuju. Koktel lijekova koji sam toga dana popio oko 20 sati potpuno me oduzeo. Prespavao sam požar i cijelu akciju gašenja. Tek ujutro saznao sam da je gorjelo. No, na vratima su mi pokucali policajci jer je netko obijesan i zlonamjeran zaključio da sam ja prouzročio požar i prijavio me. Odveli su me na razgovor i optužili, a da stvarno za to nisu imali dokaza. To potvrđuje i oslobađajuća presuda. Bezobzirna osveta stajala me slobode i velike sramote – požalio nam se Markulinčić kojeg su posebno pogodile javne optužba da je namjerno učinio štetu susjedima.
– Sad konačno mogu izaći na ulicu i pogledati u oči svojim susjedima, pred kojima sam ispao zlotvor i palikuća – zaključuje.
Izvještavaju: MATIJA DOLENEC i NIKOLA WOLF
Na fotografiji: Zlatko Markulinčić pokazuje štagelj koji je potpuno izgorio u požaru